Coronavirus: Statul New York a înregistrat 540 de noi decese, cel mai scăzut număr în ultimele 15 zile

  • 19 Aprilie 2020 14:40
Coronavirus: Statul New York a înregistrat 540 de noi decese, cel mai scăzut număr în ultimele 15 zile

Statul american New York, epicentrul epidemiei cu noul tip de coronavirus în SUA, a înregistrat în ultimele 24 de ore 540 de noi decese cauzate de COVID-19, cel mai puțin sever bilanț din ultimele 15 zile, a anunțat sâmbătă guvernatorul statului, Andrew Cuomo, informează AFP și Reuters, preluat de Agerpres.

Cel mai recent bilanț inferior celui de sâmbătă datează, în acest stat cu 20 de milioane de locuitori, din 2 aprilie, cu 432 de morți, potrivit site-ului Covid Tracking Project.

Numărul maxim de decese înregistrat într-o singură zi în acest stat a fost de 799, pe 9 aprilie.

Guvernatorul Andrew Cuomo, care a prelungit joi măsurile de izolare până pe 15 mai, rămâne cu toate acestea prudent: alte 2.000 de persoane au fost internate vineri la spital pentru coronavirus, a spus el.

"Nu mai suntem în faza de platou, însă nu am scăpat încă", a declarat Cuomo.

Guvernatorul democrat a apelat de asemenea la unitate. De la începutul săptămânii, el și președintele republican Donald Trump și-au adus reciproc critici pe rețelele sociale sau în mass-media.

"Nu este loc pentru politica politicianistă", a pledat sâmbătă Cuomo. "Cum se poate înrăutăți situația și încă rapid? Dacă politizați toată această emoție. Nu putem permite acest lucru", a subliniat el.

"Să rămânem uniți și să muncim ca să scăpăm. Oare nu pentru asta ne numim Statele Unite ale Americii? Unitatea este cheia (...) Avem nevoie de această unitate astăzi mai mult ca niciodată", a declarat Cuomo, citând din Abraham Lincoln.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău