Coronavirus: Secretarul de stat american Mike Pompeo, îngrijorat de atacurile cibernetice care au vizat spitale din

  • 18 Aprilie 2020 17:00
Coronavirus: Secretarul de stat american Mike Pompeo, îngrijorat de atacurile cibernetice care au vizat spitale din

Secretarul de stat american Mike Pompeo și-a exprimat sâmbătă îngrijorarea în legătură cu "atacurile cibernetice răuvoitoare" care au vizat spitale din Cehia ce luptă împotriva noului tip de coronavirus, informează AFP și Reuters, preluat de Agerpres.

"În timp ce lumea luptă împotriva pandemiei de COVID-19, atacurile cibernetice răuvoitoare, care perturbă capacitatea spitalelor și sistemelor de sănătate ce furnizează servicii esențiale, riscă să aibă efecte mortale", a subliniat Pompeo.

"Oricine se angajează într-o asemenea activitate trebuie să se aștepte la consecințe", a atenționat el.

Mai multe spitale cehe au informat recent că au fost ținta unor tentative de atacuri cibernetice la care au reușit să reziste.

"Situația este acum calmă, am înregistrat incidente punctuale care au fost dejucate", a declarat vineri ministrul ceh al sănătății Adam Vojtech.

Agenția națională cehă pentru securitate informatică și cibernetică Nukib a avertizat joi împotriva unor posibile atacuri "în următoarele zile".

Spitalele din orașele Olomouc și Ostrava, din estul Cehiei, precum și alte instituții, au anunțat apoi că au fost ținta unor atacuri, care au eșuat, împotriva sistemelor lor informatice.

Nukib nu a precizat de unde puteau să provină aceste atacuri.

Într-un raport publicat anul trecut, Agenția Nukib a desemnat Rusia și China drept țările care reprezintă cea mai mare amenințare pentru securitatea cibernetică cehă.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău