Coronavirus: Sanofi va produce până la 200 de milioane de doze de vaccin Moderna în Statele Unite

  • 26 Aprilie 2021 16:55
Coronavirus: Sanofi va produce până la 200 de milioane de doze de vaccin Moderna în Statele Unite

Laboratoarele franceze Sanofi vor produce în Statele Unite până la 200 de milioane de doze din vaccinul împotriva COVID-19 al companiei americane de biotehnologie Moderna ''pentru a satisface cererea mondială'', au anunțat luni cele două societăți potrivit AFP, preluat de AGERPRES.

Sanofi va pune la dispoziția Moderna infrastructura de la sediul său din Ridgefield, New Jersey, pentru ''operațiunile de umplere și finalizare a până la 200 de milioane de doze din vaccinul său COVID-19'' începând din luna septembrie, potrivit companiei franceze, care inițiază astfel cel de-al treilea parteneriat cu producători concurenți din domeniul vaccinurilor, după cele cu Pfizer/BioNTech și Johnson&Johnson.

''Sanofi e una dintre puținele companii care sporește numărul parteneriatelor industriale pentru a îmbunătăți aprovizionările la nivel mondial cu vaccinuri împotriva COVID-19 și accesul la aceste vaccinuri în condiții echitabile, continuând în paralel dezvoltarea a două dintre propriile vaccinuri împotriva acestei afecțiuni'', a anunțat directorul general, Paul Hudson, citat într-un comunicat.

''Această producție suplimentară ne va permite să continuăm creșterea capacităților noastre din Statele Unite'', a subliniat la rândul său Juan Andres, director de operațiuni tehnice în cadrul Moderna.

Compania franceză s-a aflat recent sub tirul criticilor, după ce principalul său proiect de vaccin - în colaborare cu britanicii de la GSK - a înregistrat o întârziere de mai multe luni. Prevăzut inițial pentru jumătatea lui 2021, urmează să fie în cele din urmă disponibil la sfârșitul anului.

De asemenea, un studiu clinic a demarat în luna martie pentru cel de-al doilea vaccin-candidat al său, dezvoltat împreună cu compania Translate Bio. Acesta din urmă este bazat pe tehnologia inovatoare ARN mesager, aceeași ca și cea utilizată pentru vaccinurile Moderna și Pfizer.

Sanofi preconizează să ajute Pfizer pentru a produce 125 de milioane de doze destinate Uniunii Europene și să participe la producția vaccinului Johnson&Johnson la sediul său de la Marcy-l'Etoile (Rhône), la un ritm de circa 12 milioane de doze lunar.

Alianțele în vederea accelerării producției de vaccinuri deja aprobate se multiplică între laboratoarele concurente. Astfel, vaccinul companiei germane Curevac, care colaborează deja cu GSK, va beneficia de ajutorul germanilor de la Bayer și de cel al elvețienilor de la Novartis. Aceștia din urmă vor sprijini de asemenea producția vaccinului Pfizer-BioNTech.

De cealaltă parte a Atlanticului, gigantul american Merck va participa, la rândul său, la producția vaccinului Johnson & Johnson. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău