Coronavirus: Primul deces raportat în Nigeria, cea mai populată țară din Africa

  • 23 Martie 2020 14:42
Coronavirus: Primul deces raportat în Nigeria, cea mai populată țară din Africa

Autoritățile nigeriene au raportat luni primul deces cauzat de noul coronavirus, în contextul în care cea mai populată țară a Africii, cu 200 de milioane de locuitori, a înregistrat în ultimele zile o creștere puternică a numărului de cazuri de infecții, informează AFP, preluat de Agerpres.

"A fost înregistrat primul deces provocat de COVID-19", a anunțat Agenția nigeriană pentru controlul bolilor (NCDC) pe contul său de Twitter.

"Este vorba despre un bărbat de 67 de ani, care s-a întors în Nigeria după ce a fost spitalizat în Anglia", precizează același mesaj oficial. Starea de sănătate a pacientului a fost agravată de diabet, iar bărbatul a făcut și chimioterapie, au adăugat reprezentanții NCDC.

NCDC a raportat luni dimineață 36 de cazuri de COVID-19, marea majoritate fiind confirmate în Lagos, un megalopolis tentacular cu 20 de milioane de locuitori.

Nigeria și-a suspendat toate cursele aeriene internaționale, a închis școlile și a limitat adunările publice la cel mult 50 de persoane în mai multe state federale ale sale.

Țara africană este deosebit de vulnerabilă din acest punct de vedere prin prisma densității populației din megalopolisurile sale - unele dintre cele mai mari din lume -, milioanelor de persoane strămutate în urma unor conflicte armate, în special în nordul său, și unui sistem de sănătate extrem de precar.

Africa a raportat deocamdată doar 1.300 de cazuri confirmate și 40 de decese, potrivit unei numărători efectuate de AFP sâmbătă seară, o cifră mult mai mică decât cele anunțate pe celelalte continente. Numeroase instituții sanitare mondiale și ONG-uri internaționale s-au declarat îngrijorate de numărul redus de teste realizate pe "continentul negru" și de lipsa structurilor sanitare. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău