Coronavirus: Premierul chinez, în vizită în orașul Wuhan; Directorul general al OMS se deplasează în China

  • 27 Ianuarie 2020 08:19
Coronavirus: Premierul chinez, în vizită în orașul Wuhan; Directorul general al OMS se deplasează în China

Premierul chinez Li Keqiang s-a deplasat luni în orașul Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus, care a contaminat deja peste 2.700 de persoane din întreaga țară, a anunțat guvernul de la Beijing, relatează AFP.

Li Keqiang se află în capitala Hubei (centru) pentru a ''cerceta și ghida'' eforturile autorităților de a combate virusul, dar de asemenea pentru a se ''întâlni cu pacienții și personalul medical din linia frontului'' epidemiei, a precizat guvernul.

Aceasta este prima vizită a unui înalt responsabil chinez în oraș de la declanșarea epidemiei provocate de un nou coronavirus, care a ucis 80 de persoane și a contaminat cel puțin 2.744 de persoane în China din decembrie.

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a anunțat de asemenea că se deplasează în China pentru a discuta cu autoritățile modalitățile de a combate epidemia de coronavirus.

"Sunt în drum spre Beijing pentru a mă întâlni cu guvernul și cu specialiști din domeniul sănătății cu privire la măsurile pentru combaterea epidemiei de coronavirus'', a scris pe Twitter Tedros Adhanom Ghebreyesus.AGERPRES

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău