Coronavirus: Peste 500 de plaje din Grecia au fost redeschise

  • 16 Mai 2020 13:13
Coronavirus: Peste 500 de plaje din Grecia au fost redeschise

Peste 500 de plaje din Grecia au fost redeschise sâmbătă, în condițiile în care țara încearcă să găsească un echilibru între asigurarea măsurilor de protecție față de pandemia de COVID-19 și revitalizarea sectorului turistic de care depinde în mare măsură economia greacă, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Pentru mulți greci, aceasta a fost prima ocazie de a ieși din case după relaxarea graduală începută anterior în această lună și a coincis cu primul val de căldură din acest an.

Autoritățile au impus respectarea măsurilor de distanțare fizică pe plajă, noile norme precizând și distanța minimă dintre umbrele. Pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați va fi permis accesul al cel mult 40 de persoane, iar între tijele umbrelelor trebuie să fie cel puțin patru metri.

La Alimos, de la sud de Atena, oamenii au așteptat la coadă încă de la primele ore pentru a prinde un loc pe plajă.

Grecia a înregistrat puțin peste 2.800 de cazuri de COVID-19, dintre care 160 mortale. Începând din 4 mai, țara a început o relaxare progresivă a restricțiilor impuse la jumătatea lunii martie. Țara cu 11 milioane de locuitori este una dintre cele mai dependente de turism, sector care generează aproape o cincime din venitul său național.

Începând de luni, 18 mai, vor fi deschise obiectivele arheologice și vor fi autorizate călătoriile în interiorul Greciei continentale și spre insula Creta. După o săptămână, pe 25 mai, vor fi autorizate și călătoriile către restul insulelor.

''Acesta este un punct de inflexiune esențial în eforturile noastre și trebuie să reușim'', a afirmat ministrul protecției civile Nikos Hardalias.

Autoritățile de la Atena estimează că produsul intern brut va scădea cu 5-10% în acest an, urmând ca 2021 să marcheze o relansare economică.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău