Coronavirus: Peste 1 miliard de persoane ar putea trăi în sărăcie extremă până în 2030 din cauza pandemiei (ONU)

  • 03 Decembrie 2020 09:22
Coronavirus: Peste 1 miliard de persoane ar putea trăi în sărăcie extremă până în 2030 din cauza pandemiei (ONU)

Peste 1 miliard de persoane ar putea trăi în sărăcie extremă până în 2030 din cauza efectelor pe termen lung ale pandemiei de coronavirus, potrivit unui studiu publicat joi de ONU și citat de DPA, potrivit Agerpres.

Această cifră ar putea fi atinsă dacă revenirea la normal este prelungită și criza economică persistă, aruncând încă 207 milioane de persoane în sărăcie, potrivit Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Potrivit unui scenariu "de bază" luând în considerare ratele actuale de mortalitate și proiecțiile recente de creștere ale Fondului Monetar Internațional, studiul arată că alte 44 milioane de persoane vor trăi sub pragul de sărăcie în următorii 10 ani.

Cu toate acestea, creșterea sărăciei extreme poate fi evitată, notează PNUD, făcând referire la investiții în programe de asistență socială, guvernanță, digitalizare și o economie verde.

"Pandemia COVID-19 este un punct critic și ceea ce aleg liderii acum ar putea conduce lumea în direcții foarte diferite", a declarat administratorul PNUD Achim Steiner într-un comunicat de presă.

"Avem ocazia să investim într-un deceniu de acțiuni care nu numai că ajută oamenii să se recupereze după COVID-19, dar restabilește calea de dezvoltare a omenirii și planetei către un viitor mai corect, mai rezistent și verde", a notat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău