Coronavirus - Operator de nave de croazieră din Japonia, în faliment după anularea rezervărilor

  • 02 Martie 2020 17:15
Coronavirus - Operator de nave de croazieră din Japonia, în faliment după anularea rezervărilor

O companie care operează un vas de croazieră-restaurant din orașul japonez Kobe s-a declarat luni în faliment în urma impactului epidemiei de coronavirus care a provocat din ianuarie numeroase anulări ale rezervărilor, de teama noului virus, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Este vorba de primul faliment al unui operator de croaziere din cauza coronavirusului raportat în Japonia, după ce agenția Luminous Cruising a acumulat o datorie de 1,24 miliarde de yeni (10 milioane de euro), potrivit cifrelor publicate de agenția de știri Kyodo.


Compania opera vasul Luminous Kobe 2, una din navele de croazieră-restaurant cele mai mari din Japonia cu o capacitate de 1.000 de pasageri care oferea plimbări diurne și nocturne în jurul portului Kobe cu vederi superbe de pe mare asupra orașului nipon.

Noul coronavirus COVID-19 a fost picătura care a umplut paharul pentru Luminous Cruising, deja afectată de creșterea prețurilor la combustibil și anulările determinate de o serie de dezastre naturale care au afectat arhipelagul din 2018, precum seismele și taifunurile.

Covid-19 a afectat grav sectorul turistic nipon, mai ales cel provenit din China, de unde s-a răspândit virusul și care reprezintă fluxul de turiști cei mai numeroși în Japonia. Țara vecină a interzis la sfârșitul lunii ianuarie călătoriile în grup pentru cetățenii chinezi ca măsură de stopare a contagierilor.

În Japonia au fost raportate 950 de contagieri, dintre care peste 700 legate de vasul de croazieră Diamond Princess, care a fost plasat în carantină la începutul lunii februarie în largul portului japonez Yokohama.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău