Coronavirus: O aplicație de urmărire a simptomelor indică șase tipuri distincte ale infecției COVID-19

  • 17 Iulie 2020 19:30
Coronavirus: O aplicație de urmărire a simptomelor indică șase tipuri distincte ale infecției COVID-19

Oameni de știință britanici care analizează datele dintr-o aplicație de urmărire a simptomelor infecției COVID-19 utilizată pe scară largă au ajuns la concluzia că există șase tipuri distincte ale bolii, fiecare caracterizat de un set de simptome, relatează vineri Reuters, preluat de Agerpres.

O echipă de la King's College din Londra a descoperit, de asemenea, că cele șase tipuri sunt corelate cu niveluri de gravitate ale infecției, dar și cu probabilitatea ca un pacient să aibă nevoie de ajutor pentru respirație - oxigen sau ventilator - dacă este spitalizat.

Concluziile respective ar putea ajuta medicii să prognozeze care pacienți cu COVID-19 sunt cei mai expuși riscului și au cel mai probabil nevoie de asistență spitalicească în viitoare valuri ale epidemiei.

''Dacă poți prezice cine sunt acești oameni în Ziua 5, ai timp să le oferi sprijin și intervenții timpurii, precum monitorizarea oxigenului și a nivelului de zahăr din sânge și să te asiguri că ei sunt hidratați corespunzător'', a spus Claire Steves, unul dintre medicii care au coordonat studiul.

În afară de tuse, febră și pierderea mirosului - evidențiate adesea drept principalele trei simptome ale COVID-19 - datele oferite de aplicație au arătat și alte simptome, precum durere de cap, dureri musculare, oboseală, diaree, stare de confuzie, pierderea apetitului și respirație dificilă.

De asemenea, rezultatele au variat în mod semnificativ - unele persoane au manifestat simptome ușoare, de tipul celor caracteristice gripei sau unei erupții, în timp ce alții au avut simptome acute sau chiar au decedat.

Studiul, publicat online vineri, dar care nu este dublat de opiniile unor oameni de știință independenți, a descris următoarele șase tipuri de COVID-19:

1.'Ca o gripă' fără febră - durere de cap, pierderea mirosului, dureri musculare, tuse, gât inflamat, durere pectorală, lipsa febrei.
2.'Ca o gripă' cu febră - durere de cap, pierderea mirosului, tuse, gât inflamat, răgușeală, febră, pierderea apetitului.
3.Gastrointestinal - durere de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, diaree, gât inflamat, durere pectorală, fără tuse.
4.Nivel unu grav, oboseală - durere de cap, pierderea mirosului, tuse, febră, răgușeală, durere pectorală, oboseală.
5.Nivel doi grav, stare de confuzie - durere de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, tuse, febră, răgușeală, gât inflamat, durere pectorală, oboseală, stare de confuzie, dureri musculare.
6.Nivel trei grav, abdominal și respirator - durere de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, tuse, febră, răgușeală, gât inflamat, durere pectorală, oboseală, stare de confuzie, dureri musculare, respirație dificilă, diaree, durere abdominală.


În cazul pacienților cu tipurile 4, 5 și 6 au fost mai mari probabilitatea de a fi spitalizați și probabilitatea de a avea nevoie de sprijin pentru respirație.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău