Coronavirus: Noua Zeelandă ridică duminică seară măsurile de izolare impuse orașului Auckland

  • 30 August 2020 11:29
Coronavirus: Noua Zeelandă ridică duminică seară măsurile de izolare impuse orașului Auckland

Noua Zeelandă va ridica duminică seară măsurile de izolare impuse orașului Auckland, cel mai populat in țară cu 1,7 milioane de locuitori, după ce au fost detectate în ultimele 24 de ore doar două cazuri de contagieri cu COVID-19, a anunțat la o conferință de presă prim-ministrul țării, Jacinda Ardern, relatează EFE, preluat de Agerpres.


"Vreau să mulțumesc locuitorilor din Auckland pentru eforturile depuse până acum, dar îi invit să nu lase garda jos", a declarat șefa guvernului neo-zeelandez.

Jacinda Ardern a precizat că după ridicarea duminică seară a măsurilor de izolare vor fi impuse noi restricții, precum limitarea adunărilor la maximum zece persoane, sau obligativitatea purtării măștilor de protecție în mijloacele de transport public.

Guvernul neo-zeelandez a impus izolarea orașului Auckland în data de 12 august, la două zile după izbucnirea unui nou focar de coronavirus, în condițiile în care în întreaga țară nu mai fuseseră detectate noi cazuri timp de 102 zile.

Noua Zeelandă, o țară cu 4,9 milioane de locuitori și al cărei guvern a fost lăudat pe plan global după ce a impus starea de urgență în martie când fuseseră detectate doar 50 de infecții cu COVID-19, a revenit la normalitate la începutul lunii iunie.

De la începerea pandemiei în țară au fost detectate în total 1.729 contagieri și 22 de decese.

Totuși, Auckland a devenit epicentrul unui nou focar de coronavirus când au fost detectate în urmă trei săptămâni 4 noi cazuri în rândul membrilor aceleiași familii.

Originea focarului rămâne necunoscută, însă autoritățile bănuiesc că virusul a fost adus din străinătate, astfel încât a dublat eforturile pentru detectarea cazurilor de COVID-19 în rândul lucrătorilor transfrontalieri, adoptate la sfârșitul lunii iunie.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău