Coronavirus: NATO creează echipe de sprijin pentru combaterea dezinformării în Macedonia de Nord și Muntenegru

  • 15 Aprilie 2020 09:51
Coronavirus: NATO creează echipe de sprijin pentru combaterea dezinformării în Macedonia de Nord și Muntenegru

Alianța Nord-Atlantică creează echipe de sprijin pentru combaterea amenințărilor hibride în Macedonia de Nord și Muntenegru în contextul amplificării dezinformării și informațiilor false promovate de Rusia și China în Balcanii Occidentali privind pandemia cauzată de noul coronavirus, a anunțat marți ambasadoarea SUA la NATO, Kay Bailey Hutchison, potrivit agenției de presă MIA, preluat de Agerpres.

''Alianța așteaptă mai multe informații cu privire la înființarea unei astfel de echipe pentru Macedonia de Nord, menită să pregătească media din această țară despre cum să descurajeze campaniile de dezinformare dinspre Rusia'', a declarat Hutchison într-un briefing online.

O echipă similară este deja operațională în Muntenegru.

Diplomata americană a adăugat că dezinformarea venită din Rusia datează încă din perioada în care Macedonia de Nord a depus cererea de integrare în NATO și a continuat după ce aderarea acestei țări la Alianță a fost confirmată.

''Macedonia de Nord este membră cu drepturi depline și, în calitate de stat aliat, este susținută de NATO în această criză. Asistența va continua, inclusiv pentru combaterea dezinformării care provine din surse ruse'', a explicat Kay Bailey Hutchison.

În iulie 2018, liderii statelor NATO au convenit înființarea unor echipe de sprijin prin care se furnizează țărilor aliate asistență punctuală pe baza solicitărilor lor, în pregătirea răspunsului la amenințările hibride.

Ambasadoarea SUA la NATO a lansat un apel către celelalte țări membre să se opună dezinformării venite din Rusia și China în legătură cu pandemia de coronavirus. ''Există relatări false că ele (Rusia și China) trimit asistență și că virusul a apărut în Europa sau Statele Unite. Este absolut fals și încercăm să răspundem cu fapte la informații false'', a subliniat ea.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău