Coronavirus: Moderna solicită autorizarea vaccinului său în UE și Canada pentru adolescenți

  • 07 Iunie 2021 19:28
Coronavirus: Moderna solicită autorizarea vaccinului său în UE și Canada pentru adolescenți

Compania americană Moderna a anunțat luni că a transmis autorităților de reglementare medicală din Uniunea Europeană și din Canada documentele oficiale prin care solicită autorizarea utilizării extinse a vaccinului său anti-COVID-19 la adolescenți, informează Reuters, citat de AGERPRES.

Compania a anunțat că intenționează să solicite autorizarea în regim de urgență din partea Agenției americane pentru alimente și medicamente (FDA) și a altor agenții de reglementare medicală din lumea întreagă pentru ca vaccinul său anti-COVID-19 să poată fi utilizat pe adolescenții din grupa de vârstă 12-17 ani.

Vaccinul Moderna este deja utilizat în Statele Unite, Uniunea Europeană și Canada pentru persoane de peste 18 ani, iar vaccinarea adolescenților este considerată o etapă importantă pentru dobândirea imunității de grup în fața noului coronavirus.

Cei mai mulți dintre copiii cu COVID-19 dezvoltă doar simptome ușoare sau niciun simptom. Totuși, copiii rămân supuși riscului de a dezvolta forme grave și, totodată, pot să contribuie la răspândirea virusului.

Vaccinarea copiilor ar putea fi crucială pentru a ajuta țările lumii să își redeschidă pe deplin școlile și să revină la o situație cât mai apropiată de vechea normalitate.

În luna mai, UE a aprobat utilizarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de grupul american Pfizer și partenerul său german BioNTech pentru copiii cu vârste de peste 12 ani.

Compania Moderna a anunțat luna trecută că vaccinul său anti-COVID-19, care se administrează în două doze, s-a dovedit eficient în rândul adolescenților din grupa de vârstă 12-17 ani și nu a prezentat nicio problemă nouă sau majoră de siguranță în cadrul unui studiu clinic, realizat pe un grup de 3.732 de adolescenți.

Luni, compania americană a dezvăluit că a încheiat un parteneriat cu firma israeliană Medisor Pharma pentru a comercializa vaccinul anti-COVID-19 Moderna în 20 de piețe din Europa Centrală, Europa de Est și Israel. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău