Coronavirus: Ministrul ceh al sănătății își îndeamnă conaționalii la responsabilitate, avertizând că sistemul de sănătate este la limită

  • 17 Februarie 2021 16:30
Coronavirus: Ministrul ceh al sănătății își îndeamnă conaționalii la responsabilitate, avertizând că sistemul de sănătate este la limită

Ministrul sănătății din Republica Cehă, Jan Blatny, a lansat miercuri un apel către concetățenii săi să se comporte în mod responsabil și să respecte măsurile de protecție împotriva coronavirusului, avertizând că lucrurile se pot înrăutăți în câteva săptămâni, relatează dpa, preluat de Agerpres.

Dacă transmiterea virusului nu este stopată în mod colectiv, a spus Jan Blatny, atunci situația la nivel național va semăna peste 'două-trei săptămâni' cu cea din focarele de coronavirus din prezent.

Guvernul ceh a izolat în mare parte districtele Cheb, Sokolov și Trutnov, iar Blatny nu a exclus instituirea carantinei și în cazul altor focare, adăugând că sistemul sanitar din Cehia este la limita a ceea ce poate gestiona.

Un val de contaminări este în creștere de la vest la est, a remarcat ministrul.

Autoritățile de la Praga au raportat miercuri 12.486 de noi cazuri de infecții cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, mai mult decât în orice altă zi de la începutul lunii ianuarie. De la începutul pandemiei, Cehia a înregistrat 18.596 de decese din cauza COVID-19.

În pofida riscurilor, ministrul ceh al comerțului, Karel Havlicek, a exercitat presiuni pentru redeschiderea magazinelor de săptămâna viitoare, obligând angajații din sector să poarte măști FFP2 medicale.

'Sunt unii care consideră relaxarea măsurilor, cum ar fi redeschiderea magazinelor, drept nebunie absolută', a remarcat premierul ceh Andrej Babis într-o declarație pentru CTK.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău