Coronavirus: Majoritatea persoanelor au anticorpi și la șase luni după infectare, conform unui studiu finlandez

  • 18 Decembrie 2020 20:10
Coronavirus: Majoritatea persoanelor au anticorpi și la șase luni după infectare, conform unui studiu finlandez

Un studiu finlandez publicat vineri sugerează că marea majoritate a persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 au anticorpi în organism chiar și la șase luni după infectare, nivelul în anticorpi fiind cu atât mai ridicat cu cât forma bolii COVID-19 este mai gravă, relatează agenția EFE, preluat de Agerpres.

Cercetarea, elaborată de Institutul național de sănătate și asistență socială din Finlanda (National Institute for Health and Welfare - THL), a investigat 867 de adulți testați pozitiv pentru COVID-19 în primăvară și relevă că 792 dintre ei (91,3%) încă aveau anticorpi neutralizanți în sânge la cel puțin șase luni după infectare.

Potrivit institutului finlandez, rezultatele acestui studiu concordă cu alte investigații recente în urma cărora s-au descoperit de asemenea anticorpi neutralizanți la persoanele infectate, deși cantitatea totală de anticorpi s-a diminuat treptat în lunile ulterioare infectării.

Cu toate că încă nu se știe cu certitudine, experții cred că anticorpii neutralizanți sunt cei care dau imunitate împotriva COVID-19, dar deocamdată nu este clar ce cantitate a acestora este necesară pentru a evita o nouă infectare și nici cât timp durează această protecție. Durata protecției nu este cunoscută nici în cazul noilor vaccinuri mRNA, cum sunt cele dezvoltate de Pfizer-BioNTech și Moderna.

Conform concluziilor preliminare ale studiului institutului finlandez prezentate în octombrie, aproape toate persoanele investigate aveau anticorpi împotriva COVID-19 la patru luni după infectare. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău