Coronavirus: Japonia va spori producția unui medicament experimental împotriva COVID-19

  • 05 Aprilie 19:48
Coronavirus: Japonia va spori producția unui medicament experimental împotriva COVID-19

Japonia va spori producția de Avigan, un medicament aflat în faza de teste clinice pentru a trata COVID-19, cu scopul de a-și spori rezervele naționale precum și pentru a-l exporta mai multor țări care s-au arătat interesate de noul medicament nipon, relatează duminică EFE, preluat de Agerpres

Această măsură va fi finanțată de noul plan de stimulare financiară elaborat de executivul nipon, a cărui aprobare în Parlament este preconizată săptămâna viitoare, potrivit ziarului local Nikkei.

Japonia aspiră să-și tripleze actualele rezerve naționale de Avigan, un medicament având ca substanță activă favipiravir folosit experimental pentru tratarea gripei și care se află în fază de probe pentru a trata simptomele respiratorii provocate de COVID-19.

Executivul japonez prevede distribuirea unor cantități de Avigan și altor țări interesate, "fără niciun cost", în vederea accelerării testelor clinice ale medicamentului.

Un număr de 30 de țări s-au arătat interesate să participe la inițiativa accelerării testelor acestui medicament dezvoltat de compania japoneză Fujifilm Holdings.

Potrivit mass-media locale, SUA, Germania, Indonezia sau Turcia ar fi lansat cereri Japoniei privind furnizarea unor mari cantități de Avigan.

Favipiravir, cunoscut și ca Avigan, este un medicament antigripal care a fost aprobat de autoritățile japoneze în 2014. În 2016, Japonia a furnizat Favipiravir ca ajutor de urgență pentru Ebola, atunci când această epidemie a izbucnit în Guineea

În Japonia, medicii au folosit medicamentul în studii clinice pe bolnavii de coronavirus cu simptome moderate, în speranța ca astfel să fie oprită multiplicarea virusului.

Avigan are nevoie de aprobarea parlamentară pentru a fi folosit la scară largă pentru pacienții infectați cu Covid-19, având în vedere că a fost elaborat în principal pentru vindecarea gripei.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
3
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,1 m/s
Mon
1
Tue
0
Wed
2
Thu
3
Fri
6

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău