Coronavirus: Japonia a finalizat acordul pentru a obține vaccinuri anti-COVID-19 de la AstraZeneca

  • 11 Decembrie 2020 14:25
Coronavirus: Japonia a finalizat acordul pentru a obține vaccinuri anti-COVID-19 de la AstraZeneca

Japonia a finalizat un acord cu gigantul farmaceutic britanic AstraZeneca pentru a achiziționa un total de 120 de milioane de doze din vaccinul său împotriva COVID-19 dacă eficacitatea acestuia se confirmă, a anunțat vineri Ministerul Sănătății din Japonia, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

Semnarea, care urmează unui acord preliminar anunțat în august între Tokyo și AstraZeneca, prevede livrarea în Japonia a 30 de milioane de doze în primul trimestru al anului 2021.

Arhipelagul a adoptat o lege la începutul lunii decembrie care garantează că vaccinurile împotriva noului coronavirus vor fi furnizate gratuit celor 126 de milioane de locuitori ai săi.

Campania de vaccinare ar putea începe în această țară din martie, potrivit agenției de știri Kyodo.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca și de Universitatea britanică Oxford a devenit săptămâna aceasta primul care și-a văzut rezultatele de eficacitate validate de o revistă științifică, The Lancet.

Publicarea acestor rezultate, examinate de oameni de știință independenți, confirmă faptul că vaccinul are o eficacitate de 70% în medie.

Dincolo de acordul său cu AstraZeneca, care ar trebui să permită vaccinarea a 60 de milioane de locuitori ai țării, Japonia a precomandat deja alte două vaccinuri pentru un total de 85 de milioane de persoane de la Pfizer și de la Moderna Therapeutics.

Relativ scutită până acum de pandemie, cu aproximativ 2.400 de decese asociate COVID-19 și 168.000 de cazuri, Japonia se confruntă totuși în prezent cu un nou val de infectări.

Un nou record zilnic de infectări a fost înregistrat joi, cu aproape 3.000 de cazuri noi de COVID-19 identificate în țară, care urmează să găzduiască Jocurile Olimpice vara viitoare.

Organizatorii JO Tokyo 2020, amânate pentru un an din cauza pandemiei, dau asigurări că prevăd o gamă largă de măsuri împotriva virusului pentru ca evenimentul să poată avea loc chiar și fără vaccin.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău