Coronavirus | Italia cere statelor UE să o ajute cu măști sanitare

  • 28 Februarie 2020 17:35
Coronavirus | Italia cere statelor UE să o ajute cu măști sanitare

Comisia Europeană a anunțat vineri că Centrul european de coordonare a răspunsului la situații de urgență (ERCC) a solicitat tuturor statelor membre să ofere asistență Italiei, confruntată cu epidemia de coronavirus și care a cerut mai multe măști sanitare, relatează agenția EFE, preluat de Agerpres.

Potrivit executivului comunitar, Italia a activat Mecanismul de Protecție Civilă al UE pentru a cere materiale necesare combaterii răspândirii coronavirusului, solicitând concret măști sanitare.

Comisarul european pentru gestiunea crizelor, Janez Lenarcic, a repetat poziția Comisiei Europene exprimată zilele trecute de mai mulți oficiali europeni, aceea că ''virusul nu cunoaște granițe'', că statele membre ale UE trebuie să dea dovadă de ''solidaritate'' și să-și coordoneze răspunsul în fața progresiei coronavirusului, care în Italia a infectat 650 de persoane și a provocat 17 decese, conform ultimului bilanț provizoriu prezentat joi seară.

Comisia Europeană a anunțat de asemenea că pregătește licitații comune pentru achiziția de echipamente de protecție astfel încât să fie redus cât mai mult riscul unor posibile deficite de materiale sanitare.

Pe de altă parte, executivul comunitar a confirmat că va coordona o analiză a efectelor epidemiei de coronavirus asupra economiei UE.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău