Coronavirus: Indonezia interzice transportul aerian și maritim până la sfârșitul lunii mai

  • 24 Aprilie 2020 10:38
Coronavirus: Indonezia interzice transportul aerian și maritim până la sfârșitul lunii mai

Indonezia va interzice temporar transportul intern și internațional pe calea aerului și pe mare, cu anumite excepții, începând din această săptămână și până la sfârșitul lunii mai pentru a preveni o răspândire și mai amplă a noului coronavirus, a anunțat vineri Ministerul Transporturilor din această țară, citat de Reuters, preluat de Agerpres.

Anunțul a fost făcut în contextul în care sărbătoarea sfântă a Ramadanului a început în Indonezia, țara cu cea mai mare populație majoritar musulmană din lume, iar guvernul de la Jakarta a interzis deja exodul anual al cetățenilor săi din orașe către provinciile țării pe durata acestei sărbători.

Interdicția transportului pe mare are efecte imediate, însă cea care vizează călătoriile aeriene va intra în vigoare sâmbătă, pentru ca anumite zboruri pre-rezervate să poată avea loc.

Interdicția se va aplica și transporturilor internaționale până pe 31 mai. Anterior, Ministerul Transportului a menționat alte date calendaristice pentru sfârșitul interdicțiilor ce vizează diverse tipuri de transport.

Transportul de mărfuri este exceptat. Alte excepții includ zboruri de repatriere a cetățenilor indonezieni și străini, dar și călătoriile întreprinse de oficiali de stat, personal diplomatic și reprezentanți ai organizațiilor internaționale.

Printre cele mai mari companii aeriene din Indonezia se află compania de stat Garuda Indonesia și compania low-cost Lion Air.

Guvernul de la Jakarta a interzis tradiționalul exod anual ce are loc în Indonezia pe durata sărbătorilor musulmane.

Totodată, investițiile într-un uriaș proiect de relocare a capitalei țării au fost suspendate, în contextul în care Indonezia depune mari eforturi pentru a limita epidemia de coronavirus, însă acestea ar putea fi reluate anul viitor, a anunțat ministrul de Finanțe, Sri Mulyani Indrawati, joi seară.

Acest proiect al președintelui Joko Widodo, estimat la 33 de miliarde de dolari, ce constă în relocarea capitalei celei mai mari economii din Asia de Sud-Est de pe insula Java pe insula Borneo, nu a primit deocamdată aprobarea Parlamentului. Cu toate acestea, Guvernul a alocat deja anumite fonduri pentru achiziționarea de terenuri în acest an.

Ministerul Lucrărilor Publice, responsabil cu acest proiect, a relocat majoritatea cheltuielilor sale, inclusiv acea sumă destinată proiectelor de infrastructură, în beneficiul programelor de combatere a pandemiei de COVID-19, a precizat ministrul Indrawati.

Totuși, același minister indonezian va continua masterplanul ce vizează construirea unui nou oraș, al cărui nume nu a fost deocamdată ales și care va fi ridicat într-o zonă izolată din provincia Kalimantanul de Est, în apropiere de orașul-port Balikpapan.

Jakarta, actuala capitală, are o populație de 10 milioane de locuitori și este predispusă la inundații, blocaje de trafic și seisme.

Printre celelalte motive avute în vedere, acel sit din Kalimantanul de Est a fost ales pentru că se află într-o parte a arhipelagului indonezian care este cel mai puțin predispusă la dezastre naturale.

În cadrul desfășurătorului inițial al acestui proiect, Guvernul va încerca să obțină în 2020 aprobarea Parlamentului și să înceapă lucrările la construcțiile de bază. Angajații din sectorul public ar trebui să se mute și să înceapă să lucreze în noua capitală indoneziană până în 2024.

Până în prezent, în Indonezia au fost raportate 7.775 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 647 au decedat

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău