Coronavirus: În Peru, femeile și bărbații vor ieși din case în zile diferite

  • 03 Aprilie 2020 10:10
Coronavirus: În Peru, femeile și bărbații vor ieși din case în zile diferite

Peru a înăsprit joi restricțiile de deplasare pentru populație în cadrul luptei împotriva noului coronavirus, interzicând bărbaților și femeilor să iasă pe străzi în același timp și impunând ieșiri din locuințe alternativ, pe bază de gen, relatează AFP,preluat de Agerpres.

Potrivit acestei măsuri insolite anunțate de președintele Martin Vizcarra, bărbaților li se va permite să își părăsească locuințele luni, miercuri și vineri, în timp ce femeile vor putea ieși din case în zilele de marți, joi și sâmbătă. Duminică, orice ieșire din casă va fi interzisă, indiferent de gen.

"Ne-au mai rămas zece zile, haideți să facem acest efort suplimentar pentru a ține sub control această boală", a afirmat președintele în timpul unei conferințe de presă.

Potrivit lui Vizcarra, măsura va rămâne în vigoare până la 12 aprilie, data prevăzută pentru încheierea perioadei de izolare, în vigoare în Peru din 16 martie.

Joi, Peru înregistra 1.414 de cazuri confirmate de contaminare cu COVID-19 și 55 de morți în urma noului coronavirus. Primul deces a fost înregistrat pe 6 martie.

Măsura nu se va aplica însă angajaților din sectoarele care furnizează servicii esențiale, piețe, bănci, farmacii și spitale.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău