Coronavirus în lume | Bilanțul mondial și principalele informații ale dimineții

  • 04 Noiembrie 2020 09:36
Coronavirus în lume | Bilanțul mondial și principalele informații ale dimineții

Numărul persoanelor care au contractat SARS-CoV-2 la nivel mondial de la izbucnirea pandemiei a ajuns la 47.868.23. Dintre acestea 34.368.894 s-au vindecat de COVID-19 și 1.220.788 au decedat din cauza coronavirusului în întreaga lume, potrivit datelor centralizate miercuri dimineața de Worldometer, transmite hotnews.ro.

Sursa citată prezintă principalele informații ale dimineții:

Ucraina a raportat miercuri numere record de 9.524 noi infecții cu SARS-CoV-2 și 199 de decese cauzate de COVID-19 la o zi după ce ministrul sănătății Maksim Stepanov a descris situația din această țară ca fiind „în pragul catastrofei” și a avertizat populația să se pregătească pentru ce este mai rău. Numărul total al persoanelor care au contractat coronavirusul în Ucraina de la izbucnirea pandemiei a ajuns la 420.617, în timp ce bilanțul deceselor a urcat la 7.731 de morți.

Statul Victoria, epicentrul pandemiei de COVID-19 în Australia, a raportat miercuri zero noi infecții cu coronavirusul pentru a cincea zi la rând în contextul în care mai multe state își redeschid granițele interne, sperând la o revenire mai rapidă la normalitate. Autoritățile din Victoria au dat undă verde săptămâna trecută pentru redeschiderea restaurantelor și cafenelelor din Melbourne, capitala acestui stat, închise pentru mai bine de trei luni ca parte a unei carantine stricte.

Bolnavi de COVID-19 din Belgia au început să fie transferați cu elicoptere-ambulanță în Germania. Izbucnirea celui de-al doilea val de COVID-19 în Belgia a obligat autoritățile acestei țări să-i transfere pe unii dintre pacienții grav bolnavi, dintre care mulți conectați la aparate de ventilație, în zonele învecinate ale Germaniei, iar elicoptere-ambulanță au început să-i transporte marți pe pacienții belgieni mai departe pe teritoriul german. Belgia înregistrează în prezent cea mai mare rată de contagieri confirmate pe cap de locuitor din Europa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău