Coronavirus - Hong Kong confirmă al doilea deces din cauza Covid-19

  • 19 Februarie 2020 12:15
Coronavirus - Hong Kong confirmă al doilea deces din cauza Covid-19

China a raportat miercuri 1.749 de noi cazuri de persoane infectate cu Covid-19, iar Comisia Națională de Sănătate a confirmat 136 de noi decese în ultimele 24 de ore, numărul total al victimelor coronavirusului depășind 2.000. În Hong Kong, unde au fost confirmate 62 de cazuri, a fost înregistrat miercuri dimineață cel de-al doilea deces din cauza Covid-19, a relatat postul RTHK, citat de DPA, preluat de Agerpres.

Victima Hong Kong, un bărbat în vârstă de 70 de ani, este a șasea persoană care a murit în afara Chinei continentale din cauza virusului cauzator de pneumonie.

Mai multe detalii despre acest caz vor fi anunțate în timpul unei conferințe de presă organizate după-amiază de Autoritatea Spitalelor din Hong Kong, a precizat RTHK.

Infecții cu noul coronavirus au fost confirmate în 26 de țări și regiuni, iar decese au fost înregistrate de asemenea în Taiwan, Japonia, Franța și Filipine.

În epicentrul epidemiei, provincia centrală chineză Hubei, au fost consemnate 1.693 de cazuri noi și 132 de decese suplimentare, a anunțat miercuri comisia provincială de sănătate.

Deși rata de propagare a virusului pare să încetinească în afara Hubei, Covid-19 a continuat să se răspândească în provincia centrală cel mai greu afectată de la debutul din luna decembrie a anului trecut.

În cadrul unei conferințe de presă organizate marți, un renumit epidemiolog chinez, Zhong Nanshan, a spus că transmisia Covid-19 de la om la om este încă în desfășurare în capitala provinciei, Wuhan. Zhong, cel mai important consilier medical al guvernului central, a precizat că pentru limitarea punctului culminant al epidemiei în centrul epidemiei este necesară separarea pacienților de persoanele sănătoase și de asemenea separarea pacienților cu Covid-19 de cei cu gripă obișnuită.

Pasagerii aflați pe vasul de croazieră Diamond Princess, aflat în carantină pe coasta Japoniei de două săptămâni din cauza prezenței Covid-19 la bord, au început miercuri debarcarea în portul Yokohama. 542 de cazuri de virus au fost confirmate în rândul celor aproximativ 3.700 de pasageri.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău