Coronavirus: Germania raportează o ușoară descreștere a contagierilor zilnice

  • 14 Noiembrie 2020 13:40
Coronavirus: Germania raportează o ușoară descreștere a contagierilor zilnice

Cifra contagierilor în Germania a înregistrat o ușoară descreștere în ultimele 24 de ore, la 22.461 noi cazuri de SARS-CoV-2, cu aproape o mie de cazuri mai puțin decât în ziua precedentă, în care s-a înregistrat un nou maxim cotidian de 23.542 de infectări, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Potrivit cifrelor difuzate sâmbătă de Institutul Robert Koch (RKI), numărul deceselor asociate noului coronavirus a fost de 178, față de cele 218 raportate în ajun.

Incidența la 100.000 de locuitori timp de șapte zile a depășit media națională de 130 de cazuri. Altfel spus, cu mult peste limita de 50 de contagieri la nivel de populație stabilită de RKI peste care se intră în clasificarea ca zonă de risc.

În total, numărul contagierilor de la declanșarea pandemiei a ajuns la 773.556 și la 12.378 de morți. Se estimează că 493.200 de pacienți au fost declarați vindecați.

Cifrele de sâmbătă par să confirme perspectiva unei dezaccelerări a noilor contagieri, cum a apreciat RKI. Mesajele, atât la nivelul institutului cât și al clasei politice, îndeamnă la precauție față de evoluția unei situații ce nu pare încă stabilă.

Germania se află de la începutul lunii noiembrie într-o nouă fază de lockdown a vieții publice, ce prevede închiderea pe întreaga durată a lunii a gastronomiei, a divertismentului nocturn, a vieții culturale și a sportului în spații închise, alături de limitarea contactelor între persoane.

Au rămas în schimb deschise centrele comerciale și cele de învățământ, o chestiune prioritară pentru guvernul cancelarului Angela Merkel. Luni, Merkel se va reuni prin videoconferință cu liderii puterilor regionale pentru a analiza evoluția pandemiei.

Nu se așteaptă însă o flexibilizare a restricțiilor, au avertizat surse guvernamentale, având în vedere că incidența de infectare depășește cu mult limita de 50 de contagieri zilnice la 100.000 de locuitori stabilită de RKI.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău