Coronavirus: Geneva închide barurile, restaurantele și magazinele neesențiale

  • 01 Noiembrie 2020 20:23
Coronavirus: Geneva închide barurile, restaurantele și magazinele neesențiale

Orașul Geneva merge dincolo de restricțiile impuse la nivel național în Elveția și anunță că va închide baruri, restaurante și magazine neesențiale, în încercarea de a stopa o recrudescență a infectărilor cu coronavirus, informează France Presse, preluat de Agerpres.

În aceeași zi, asociația teleschiurilor elvețiene a declarat presei că va impune obligativitatea purtării măștii în toate facilitățile sale pentru sezonul de iarnă viitor, inclusiv în cele fără cabine.

Guvernul cantonului Geneva a avertizat că regiunea se confruntă cu "o înrăutățire severă a situației" și a declarat "starea de necesitate".

De luni seara, toate restaurantele, barurile și alte unități de agrement (cinematografe, muzee, piscine, biblioteci ...) vor fi închise, precum și toate magazinele neesențiale, potrivit unui comunicat de presă.

Guvernul local le-a cerut locuitorilor să nu-și părăsească locuințele decât în caz de strictă necesitate, dar nu a decretat totuși o interdicție oficială de circulație.

Regiunea de jumătate de milion de locuitori se află astfel în aceeași situație de semi-izolare ca în primăvară, cu diferența că școlile vor rămâne deschise.

Autoritățile justifică aceste măsuri printr-o creștere bruscă a cazurilor la nivel local - peste 1.000 de contaminări zilnice în ultimele zile - și a spitalizărilor pacienților cu COVID-19 la Geneva.

Duminică, spitalele universitare din oraș aveau 474 de pacienți cu coronavirus, dintre care 56 în terapie intensivă, față de 78 de spitalizați, dintre care 13 la terapie intensivă, în urmă cu două săptămâni.

Saturația sistemului spitalicesc este "iminentă", se arată în comunicatul guvernului.

Geneva este al doilea canton elvețian, după Jura, care a decretat o nouă semi-izolare.

Această decizie vine la câteva zile după ce guvernul național a anunțat o serie de restricții legate de coronavirus, fără însă a reveni la izolarea parțială introdusă în primăvară în timpul primului val al pandemiei.

Măștile sunt acum obligatorii în locuri publice închise și în aer liber, dacă este imposibil să se păstreze distanța necesară.

Cu 8,5 milioane de locuitori, Elveția se confruntă în prezent cu una dintre cele mai mari creșteri de cazuri în raport cu populația sa. Săptămâna trecută, a înregistrat aproape 10.000 de cazuri pe zi la nivel național și zeci de decese. În total, peste 150.000 de cazuri de coronavirus și peste 2.000 de decese au fost înregistrate de la începutul pandemiei.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău