Coronavirus: Franța încheie perioada strictă de izolare, dar multe restricții rămân în vigoare

  • 11 Mai 2020 10:19
Coronavirus: Franța încheie perioada strictă de izolare, dar multe restricții rămân în vigoare

Franța încheie oficial luni perioada strictă de izolare care a durat 54 de zile din cauza coronavirusului, dar multe restricții rămân în vigoare, relatează dpa, preluat de Agerpres.

Francezii vor putea acum să iasă din case fără să aibă la ei o declarație pe proprie răspundere cu privire la motivul pentru care se află pe stradă și majoritatea magazinelor și a altor locuri de muncă vor fi redeschise.

Dar, având în vedere că țara are unul din cele mai ridicate bilanțuri de deces din Europa din cauza COVID-19 (26.380, duminică), autoritățile doresc să mențină contactele sociale reduse la minimum deocamdată.

Oricine poate continua să lucreze de acasă ar trebui să facă în continuare acest lucru, spune guvernul.

Cafenelele și restaurantele vor rămâne închise pentru moment.

Școlile se vor redeschide treptat începând din această săptămână pentru clasele primare, în timp ce clasele gimnaziale își vor relua cursurile săptămâna viitoare numai în zonele mai puțin afectate de epidemie.

Declarațiile pe proprie răspundere vor fi în continuare necesare pentru oricine va folosi transportul public la ore de vârf în regiunea Parisului, a cărui utilizare este rezervată navetiștilor și celor aflați în călătorii esențiale.

La nivel național, măștile vor fi necesare în transportul public.

Restricțiile de călătorie rămân în vigoare între Franța continentală și insula Corsica din Mediterana și în teritoriile de peste mări.

La Paris și în nord-estul Franței, care sunt clasificate drept "zone roșii'', cu o rată mai mare de infecții cu COVID-19 sau spitalizări, parcurile publice vor rămâne închise. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău