Coronavirus: Franța extinde intervalul orar al interdicției de circulație în 15 departamente; incidente în noaptea de Anul Nou

  • 01 Ianuarie 2021 18:30
Coronavirus: Franța extinde intervalul orar al interdicției de circulație în 15 departamente; incidente în noaptea de Anul Nou

Franța va extinde intervalul orar al interdicției de circulație în 15 departamente ale țării pentru a combate răspândirea COVID-19, au anunțat vineri autoritățile franceze, care au confirmat mai multe incidente petrecute în noaptea de Anul Nou, printre care o petrecere ilegală cu mii participanți și un deces din cauza folosirii neglijente a focurilor de artificii, potrivit agențiilor internaționale de presă, citate de Agerpres.

Orice deplasare neesențială este în prezent interzisă pe întreg teritoriul Franței între orele 20:00 și 06:00, dar începând de sâmbătă interdicția se va aplica începând de la ora 18:00 în respectivele 15 departamente.

Ministerul Sănătății francez a raportat joi 19.927 de noi cazuri de COVID-19, sub bilanțul de 26.457 consemnat miercuri, dar în continuare mult peste ținta de cel mult 5.000 de cazuri zilnice stabilită de guvern pentru relaxarea restricțiilor.

Deși autoritățile au interzis orice petrecere și adunare în noaptea de Anul Nou, în localitatea Lieuron din vestul Franței mii de tineri, francezi și străini, s-au adunat la o astfel de petrecere ilegală, circa 2.500 dintre ei fiind încă acolo vineri dimineață.

Jandarmii au intervenit, dar ''s-au lovit de ostilitatea violentă a numeroși petrecăreți (...), un vehicul al jandarmeriei a fost incendiat, altele au fost avariate și asupra militarilor s-a aruncat cu sticle și pietre, provocând răni ușoare'', afirmă prefectura locală într-un comunicat, menționând de asemenea că a fost deschisă o anchetă pentru ultraj și organizare ilegală de adunări festive.

În acest timp, în orașul Boofzheim, în estul țării, un bărbat a fost decapitat de focurile de artificii, iar un altul este grav rănit. Detaliile acestui incident sunt încă neclare, dar potrivit unui ziar local cei doi se apropiaseră prea mult de artificii în momentul exploziei. Vânzarea și folosirea acestor dispozitive a fost de altfel interzisă în acea regiune, pentru a diminua numărul urgențelor medicale în această perioadă în care serviciile sanitare sunt copleșite de pandemie

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău