Coronavirus: Emmanuel Macron le cere francezilor ''să reziste'' încă ''4 până la 6 săptămâni'' înainte de relaxarea restricțiilor

  • 01 Martie 2021 15:41
Coronavirus: Emmanuel Macron le cere francezilor ''să reziste'' încă ''4 până la 6 săptămâni'' înainte de relaxarea restricțiilor

Președintele francez Emmanuel Macron a făcut apel luni la "rezistență" încă "patru până la șase săptămâni" înainte de a putea relaxa anumite constrângeri legate de pandemia de coronavirus, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Întrebat despre acest lucru în cadrul unei discuții cu elevii într-un centru de formare pentru meserii industriale la Stains, în regiunea pariziană, Macron i-a îndemnat "încă să reziste câteva săptămâni", scrie AFP. "Patru până la șase săptămâni", a adăugat el, în cursul unei vizite la un sit industrial.

În contextul în care indicii epidemiei au urcat din nou în Franța, noi restricții ar putea fi impuse în circa 20 de departamente plasate sub un regim de "vigilență sporită".

În prezent au loc contacte între prefecți și aleșii locali ai acestor departamente, aflate în special în Ile-de-France și în jurul marilor metropole. Măsuri de izolare locale în weekend, precum cele de la Nisa și Dunkerque, ar putea fi dispuse la finalul acestor consultări.

În paralel, executivul mizează pe creșterea numărului inoculărilor, în special în rândul celor mai vulnerabili și a personalului de îngrijire, pentru a se diminua presiunea asupra spitalelor.

Prim-ministrul Jean Castex a anunțat joi că până la jumătatea lunii mai "tuturor persoanelor de peste 50 de ani li se va propune o primă injecție" împotriva COVID-19. Iar până la sfârșitul lui martie "vor fi vaccinate două treimi dintre persoanele de peste 75 de ani", a mai spus Castex.

Președintele francez urmează să aibă în această săptămână o reuniune cu membri ai guvernului pentru a pregăti introducerea unui "permis sanitar", care nu va fi un "pașaport de vaccinare", în vederea redeschiderii instituțiilor culturale și a restaurantelor închise din cauza pandemiei.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău