Coronavirus: EMA se va pronunța vineri în privința autorizării vaccinului Pfizer pentru adolescenți

  • 26 Mai 2021 15:22
Coronavirus: EMA se va pronunța vineri în privința autorizării vaccinului Pfizer pentru adolescenți

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) se va pronunța vineri în privința autorizării vaccinului Pfizer-BioNTech pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, au anunțat reprezentanții acestei autorități de reglementare, citați de AFP, scrie AGERPRES.

Dacă va fi aprobat, serul Pfizer va deveni primul vaccin autorizat de EMA pentru a fi administrat adolescenților din cele 27 de țări al Uniunii Europene. Pentru moment, acest vaccin este autorizat doar pentru persoanele de peste 16 ani.

EMA va organiza vineri o conferință de presă pentru a prezenta "concluziile unei reuniuni extraordinare a comitetului său de evaluare a medicamentelor de uz uman (...) în legătură cu indicațiile pediatrice ale vaccinului Comirnaty", a anunțat agenția într-un comunicat publicat miercuri.

Comirnaty este denumirea comercială a vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de gigantul farmaceutic american Pfizer în colaborare cu compania germană BioNTech.

Agenția pentru alimente și medicamente (FDA) din Statele Unite a autorizat deja vaccinul Pfizer pentru adolescenții din grupa de vârstă de 12-15 ani.

Emer Cooke, care ocupă funcția de director executiv al EMA, a anunțat la începutul lunii mai că agenția europeană, al cărei sediu se află la Amsterdam, urma să realizeze o evaluare accelerată a datelor transmise de dezvoltatorii vaccinului în vederea autorizării sale pentru grupa de vârstă de 12-15 ani. Rezultatele acelei evaluări erau așteptate inițial în luna iunie.

Emer Cooke a declarat pe 11 mai pentru mai multe cotidiane europene că EMA a primit datele de la Pfizer-BioNTech și că agenția - care aștepta totodată "datele studiilor clinice și ale unui studiu desfășurat în Canada" - prevedea "accelerarea" procedurii sale de evaluare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău