Coronavirus: EMA reiterează că beneficiile vaccinului AstraZeneca continuă să depășească riscurile

  • 23 Aprilie 2021 18:55
Coronavirus: EMA reiterează că beneficiile vaccinului AstraZeneca continuă să depășească riscurile

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a reiterat vineri, după un nou studiu, că beneficiile vaccinului anti-COVID19 AstraZeneca au crescut odată cu înaintarea în vârstă și au continuat să depășească riscurile, precum cazurile de cheaguri de sânge, relatează AFP și Reuters, preluat de Agerpres.

Comisia Europeană a cerut EMA să efectueze un nou studiu după ce mai multe țări din Uniunea Europeană și din lume au limitat utilizarea vaccinului de la AstraZeneca, cunoscut sub numele de Vaxzevria, în timp ce Danemarca a retras acest ser din programul său de vaccinare împotriva coronavirusului din cauza temerilor legate de efectele secundare.

Studiul "a arătat că beneficiile vaccinării cresc odată cu vârsta", a declarat agenția europeană într-un comunicat.

"Beneficiile Vaxzevria depășesc riscurile în rândul adulților la toate categoriile de vârstă", a adăugat EMA.

Analiza realizată de un comitet al EMA a stabilit că reacțiile adverse grave de cheaguri de sânge pot apărea la 1 din 100.000 de persoane vaccinate, a precizat autoritatea europeană de reglementare.

AstraZeneca și Johnson&Johnson, două vaccinuri anti-COVID19 bazate pe aceeași tehnologie, sunt suspectate că ar provoca un tip foarte rar de cheaguri de sânge.

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat recent că cheagurile de sânge ar trebui listate ca un efect secundar "foarte rar" al vaccinurilor AstraZeneca și Johnson&Johnson împotriva COVID-19. 

SURSA:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău