Coronavirus: Creșterea numărului de cazuri de infectare în Germania este ''îngrijorătoare'' (Institutul Robert-Koch)

  • 10 Decembrie 2020 12:28
Coronavirus: Creșterea numărului de cazuri de infectare în Germania este ''îngrijorătoare'' (Institutul Robert-Koch)

Actuala creștere a numărului de cazuri de COVID-19 din Germania este "îngrijorătoare", a declarat joi președintele Institutului Robert-Koch (RKI) de prevenire a bolilor infecțioase, relatează AFP și Reuters, preluat de Agerpres.

"Situația continuă să fie foarte gravă și s-a înrăutățit în ultima săptămână", a subliniat Lothar Wieler în contextul în care Germania, unde autoritățile s-au arătat îngrijorate de evoluția actuală a epidemiei, a înregistrat joi o creștere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, de 23.679 în 24 de ore și 440 de decese.

"În prezent asistăm la o creștere a numărului infecțiilor", a adăugat Wieler.

Infecțiile cu coronavirus și decesele asociate în Germania se vor înmulți probabil în săptămânile următoare, a declarat joi Wieler.

Ute Rexroth, directoarea departamentului de control epidemiologic al RKI, a declarat că această creștere a numărului de cazuri, în special în landurile Turingia, Brandenburg și Saxonia-Anhalt, este îngrijorătoare.

Cea mai mare economie a Europei s-a aflat în carantină parțială timp de șase săptămâni, timp în care barurile și restaurantele au fost închise, însă magazinele și școlile au rămas deschise. Aceste măsuri au limitat răspândirea exponențială a coronavirusului, dar al doilea val de COVID-19 se dovedește mult mai dificil de controlat și provoacă mai multe victime decât primul, notează Reuters.

Autoritățile germane au raportat joi un nou record de 23.679 de contagieri în ultimele 24 de ore și 440 noi decese, după recordul de miercuri de 590 de morți, astfel încât numărul total al victimelor provocate de COVID-19 de la începerea pandemiei a ajuns la 20.372. Numărul cazurilor, de la prima contagiere raportată în această țară la sfârșitul lunii ianuarie, a ajuns la 1.242.203, potrivit datelor Institutului Robert Koch (RKI) actualizate la ora 12:00 noaptea.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău