Coronavirus: Comisarul UE pentru locuri de muncă atenționează asupra unei potențiale crize sociale după pandemie

  • 04 Martie 2021 10:11
Coronavirus: Comisarul UE pentru locuri de muncă atenționează asupra unei potențiale crize sociale după pandemie

Comisarul Uniunii Europene (UE) pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit, a atenționat asupra unei potențiale crize sociale după pandemia de coronavirus, informează joi dpa, preluat de Agerpres.

Chiar dacă până acum nu a avut loc o creștere dramatică a cifrelor privind șomajul, perspectivele, în special pentru tineri, nu sunt deloc bune, a subliniat Schmit într-un interviu pentru agenția de presă germană. Este nevoie de politici care să asigure că nu vom aluneca într-o nouă criză socială după pandemie, a adăugat el.

Schmit urmează să prezinte joi un plan de acțiune pentru o Europă mai socială, alături de vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

Planul este de a asigura că așa-zisul Pilon european al drepturilor sociale, lansat de Comisia Europeană în 2017, este pus în aplicare în Europa.

Inițiativa caută să ofere noi drepturi sociale și să îmbunătățească regulile sociale existente pe teritoriul UE și servește drept busolă pentru a se ajunge la condiții de lucru și de trai mai bune pe teritoriul blocului comunitar.

Ea prevede numeroase principii privind standarde minime comune, inclusiv salarii echitabile, asistență în eventualitatea șomajului, asistență medicală sau asistență pe termen lung.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău