Coronavirus: China va ține un moment de reculegere pentru victimele COVID-19

  • 03 Aprilie 2020 11:40
Coronavirus: China va ține un moment de reculegere pentru victimele COVID-19

Sâmbătă, în China are loc festivalul tradițional Qinming, cunoscut și ca Ziua Măturării Mormintelor sau Ziua Strămoșilor. Anul acesta, ceremonialele vor include și trei minute de reculegere pentru victimele coronavirusului, transmite vineri dpa, preluat de Agerpres.

Doliul național va fi marcat prin coborârea drapelelor în bernă în întreaga țară și la ambasadele și consulatele chineze din lume. Se vor întrerupe activitățile publice de divertisment, a anunțat vineri Consiliul de Stat. Cele trei minute de reculegere vor începe la ora 10 dimineața (02:00 GMT). În intervalul respectiv, autovehiculele vor claxona, trenurile și navele vor declanșa sirenele și se vor porni alarmele antiaeriene, a precizat autoritatea centrală.

Se va onora astfel memoria 'martirilor și compatrioților morți, căzuți în lupta împotriva epidemiei provocate de noul coronavirus'.

Tradițional, de sâmbăta morților în stil chinezesc, familiile îngrijesc mormintele înaintașilor și se adună pentru a-i comemora.

În China s-au raportat vineri 31 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, din care 29 în rândul celor reveniți din străinătate, și patru decese - toate, în provincia Hubei, de unde a pornit pandemia, a precizat Comitetul Național pentru Sănătate. Bilanțul COVID-19 în China a depășit 81.000 de cazuri și 3300 de decese; peste 76.000 de pacienți s-au vindecat.

La nivel mondial, s-au înregistrat peste un milion de cazuri și mai mult de 50.000 de morți, conform datelor universității americane Johns Hopkins. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău