Coronavirus: Cazuri suplimentare confirmate în Bosnia, Regatul Unit, Irlanda, Germania, Irak, Iran, India, Thailanda și Grecia

  • 05 Martie 2020 12:25
Coronavirus: Cazuri suplimentare confirmate în Bosnia, Regatul Unit, Irlanda, Germania, Irak, Iran, India, Thailanda și Grecia

Bosnia și Herțegovina a confirmat primele două cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul său, un bărbat care a călătorit recent în Italia și copilul lui, a anunțat joi ministrul Sănătății din Republica Srpska, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Alen Seranic a declarat că bărbatul, care s-a întors din Italia la sfârșitul lunii trecute, a fost testat pozitiv săptămâna aceasta. El se află internat în stare stabilă și a fost plasat în izolare într-un spital din Banja Luka. ''Soția sa a fost testată negativ pentru coronavirus, însă copilul lui a fost testat pozitiv noaptea trecută'', a spus Seranic într-o conferință de presă în Banja Luka.

Autoritățile sanitare vor testa elevii care au intrat în contact cu copilul infectat, a precizat oficialul. Școala va rămâne închisă în următoarele zile.

''Acesta este primul caz de infecție care nu a fost neașteptat; a fost așteptat în urma epidemiei din Italia, care se numără printre cei mai importanți parteneri comerciali ai noștri'', a adăugat Seranic.

Bosnia este divizată în două regiuni, una dominată de sârbi, iar cealaltă de croați și musulmani bosniaci.

Epidemia mondială de coronavirus nou a debutat în luna decembrie 2019 în China și s-a răspândit în aproape 80 de țări și teritorii, provocând decesul a peste 3.000 de persoane.

Regatul Unit a anunțat joi 90 de cazuri de coronavirus confirmate pe teritoriul său, după ce în Scoția au fost raportate trei noi pacienți. Cel mai recent indică 80 de cazuri în Anglia, șase în Scoția, unul în Țara Galilor și trei în Irlanda de Nord.

În Irlanda au fost raportate miercuri alte patru cazuri de COVID-19, numărul total al pacienților ajungând la șase, potrivit Xinhua.

Germania a anunțat joi că numărul cazurilor de coronavirus confirmate a crescut cu 109 pe parcursul unei zile, potrivit Institutului Robert Koch, citat de Reuters. Bilanțul total al cazurilor din Germania a ajuns astfel la 349, raportate în majoritatea landurilor, cu excepția unuia. Cel mai afectat este landul Renania de Nord-Westfalia.

Irak a înregistrat miercuri trei decese cauzate de noul coronavirus, primele consemnate în această țară vecină cu Iran, unde epidemia a ucis aproape 100 de persoane, informează AFP.
                
India a confirmat că numărul cazurilor de coronavirus confirmate a crescut miercuri la 29, de la șase înregistrate la începutul săptămânii, relatează Reuters. Unii specialiști se tem că cifra totală ar putea fi mai mare. ''Există o posibilitate foarte mare ca numărul cazurilor din India să fie mult mai mare decât s-a detectat'', a declarat Arunkumar G., directorul Institutului de Virusologie din Manipal care a subliniat că perioada de incubație a virusului este de până la două săptămâni.

Thailanda a raportat patru noi cazuri de coronavirus, numărul total ajungând la 47 începând din ianuarie, a declarat joi într-o conferință de presă Suwanchai Wattanayingcharoen, director general al Departamentului pentru Controlul Bolilor, citat de Reuters.

Grecia a raportat joi al cincilea caz confirmat, cel al unui pacient care a intrat în contact cu o persoană care a călătorit recent în Israel și Egipt, au anunțat autoritățile sanitare, citate de Reuters. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău