Coronavirus: Carantina parțială impusă în Germania va fi prelungită până pe 20 decembrie

  • 26 Noiembrie 2020 08:18
Coronavirus: Carantina parțială impusă în Germania va fi prelungită până pe 20 decembrie

Cancelarul german Angela Merkel a convenit miercuri cu liderii celor 16 landuri prelungirea măsurilor de combatere a pandemiei noului coronavirus până cel puțin pe 20 decembrie, fiind foarte probabil ca acestea să rămână în vigoare și în luna ianuarie, transmit dpa și Reuters, preluat de Agerpres.

"Numărul infectărilor rămâne la un nivel mult prea mare", a declarat Merkel, precizând însă că restricțiile vor fi relaxate în timpul sărbătorilor de Crăciun.

Autoritățile germane au impus pe 2 noiembrie o carantină parțială pentru a putea ține sub control un al doilea val de COVID-19 care a afectat o mare parte din Europa. Barurile și restaurantele sunt închise, dar școlile și magazinele rămân deschise.

Conform măsurilor convenite miercuri, întrunirile private vor fi limitate la cinci persoane din două familii începând cu 1 decembrie. Copiii în vârstă de până la 14 ani sunt scutiți de aceste prevederi restrictive.

Reuniunile cu participarea a cel mult zece persoane, fără a lua în calcul copiii, vor fi permise de Crăciun pentru ca familiile și prietenii să poată sărbători împreună.

Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu noul coronavirus a crescut cu 18.633 și a ajuns la un total de 961.320, conform datelor zilnice furnizate de Institutul Robert Koch pentru boli infecțioase. Miercuri au fost raportați cu 5.015 mai puțini bolnavi față de cifra record raportată vineri.

Cu toate acestea, numărul morților a crescut cu 410, ajungând la un total de 14.771, în creștere față de 305 decese în urmă cu o săptămână și doar 49 pe 2 noiembrie, când a intrat în vigoare carantina parțială.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău