Coronavirus: Bulgaria reintroduce obligativitatea purtării măștilor sanitare, după o creștere a numărului de cazuri de infectare

  • 22 Iunie 2020 15:03
Coronavirus: Bulgaria reintroduce obligativitatea purtării măștilor sanitare, după o creștere a numărului de cazuri de infectare

Bulgaria a ordonat luni cetățenilor ei să poarte din nou măști de protecție în toate spațiile publice închise, după ce această țară din Balcani a înregistrat cea mai mare creștere săptămânală a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, informează Reuters.

Decretul, emis de ministrul Sănătății, Kiril Ananiev, a fost semnat la 10 zile după decizia aceluiași oficial bulgar ca purtarea măștilor sanitare în spații închise să devină "recomandată" dar nu obligatorie, cu excepția transportului public, în farmacii și în unitățile medicale.

"Singurul scop al acestei decizii este acela de a apăra sănătatea și viața cetățenilor bulgari", a declarat ministrul Ananiev, adăugând că rezidenții din Bulgaria trebuie să poarte măști sanitare în magazine, la evenimente sportive, în cinematografe și teatre. De asemenea, este obligatorie și respectarea unei distanțe de cel puțin 1,5 metri între persoane.

Kiril Ananiev a mai anunțat că până la 1.000 de fani vor fi autorizați să asiste pe stadioane la meciurile din campionatul de fotbal al Bulgariei.

Bulgaria, o țară cu o populație de aproape 7 milioane de locuitori, și-a redeschis restaurantele și cafenelele, după ce recomandările de izolare au fost ridicate pentru cele mai multe stabilimente.

Săptămâna trecută, Bulgaria a înregistrat 606 cazuri noi de COVID-19, cea mai mare creștere a numărului săptămânal de infectări cu noul coronavirus. Totalul cazurilor raportate a ajuns în această țară la 3.905, iar cel al deceselor la 199.

Bulgaria a decretat stare de urgență epidemiologică pentru o lună în data de 13 mai, care a înlocuit precedenta stare de urgență, permițând Ministerului Sănătății să extindă restricțiile implementate împotriva noului coronavirus. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău