Coronavirus: Britanicii construiesc încă două spitale provizorii

  • 03 Aprilie 2020 09:06
Coronavirus: Britanicii construiesc încă două spitale provizorii

Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Regatul Unit a anunțat vineri că se vor construi încă două spitale provizorii pentru pacienții cu coronavirus, informează Reuters. Prima unitate medicală de acest tip urmează să se deschidă oficial vineri, la Londra.

Britanicii se așteaptă ca epidemia de COVID-19 să ajungă în curând la un maxim. Până acum, în Regatul Unit s-au înregistrat aproape 3000 de decese din totalul de peste 50.000 la nivel mondial.

NHS a comunicat că un spital cu 1000 de paturi va fi amplasat la Bristol, în sud-vestul Angliei, iar unul cu 500 de locuri într-un centru de conferințe din Harrogate, în nordul țării.

Conform planificării autorității sanitare, în următoarele săptămâni se vor deschide în Regatul Unit cinci spitale de campanie. Primul dintre acestea, Nightingale, din estul Londrei a fost amenajat în doar două săptămâni, într-un centru de conferințe, și va primi primii pacienți începând de săptămâna viitoare. Spitalul a fost denumit după Florence Nightingale, pionieră a asistenței medicale, care a îngrijit militari britanici în timpul războiului din Crimeea. Alte două unități temporare, la Manchester și Birmingham, vor asigura în total o capacitate de 3000 de paturi. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău