Coronavirus: Bilanțul zilnic al deceselor este în creștere în Statele Unite

  • 13 Mai 2020 08:18
Coronavirus: Bilanțul zilnic al deceselor este în creștere în Statele Unite

Bilanțul zilnic al deceselor provocate de pandemia COVID-19 a început să crească marți în Statele Unite, ajungând la 1.894 de cazuri, după două zile de scădere semnificativă, conform datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins, informează miercuri AFP, preluat de Agerpres.

Astfel, numărul total al deceselor înregistrate în SUA de la debutul pandemiei a ajuns la 82.246, după ce duminică și luni bilanțul scăzuse sub 1.000 de cazuri, prima oară de la începutul lunii aprilie.

SUA au raportat aproximativ 1.37 milioane de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus de la începutul pandemiei.

Se așteaptă ca bilanțul morților în Statele Unite, care este cea mai afectată țară din lume în termeni absoluți, să ajungă la 113.000 până la 6 iunie, conform unei medii de 20 de modele epidemiologice realizate de cercetători de la Universitatea din Massachusetts.

În timp ce președintele Donald Trump nu își ascunde dorința de a reporni economia SUA cât mai rapid, epidemiologul și consilierul Casei Albe, doctorul Anthony Fauci a avertizat marți asupra potențialelor consecințe "foarte grave" ale unei relaxări pripite.

"Mergem în direcția corectă, dar direcția corectă nu înseamnă absolut deloc că avem un control total asupra acestei epidemii", a avertizat Fauci în cadrul unei audieri prin videoconferință în fața senatorilor americani. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău