Coronavirus | Bilanțul deceselor a trecut de 1.500

  • 15 Februarie 2020 11:05
Coronavirus | Bilanțul deceselor a trecut de 1.500

Peste 2.600 de cazuri noi au fost confirmate în contextul unui focar de coronavirus în China continentală, au anunțat sâmbătă oficiali din domeniul sanitar, la o zi după ce persoanelor care se întorc în capitală după sărbători li s-a cerut să rămână în carantină timp de 14 zile, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Totalul infecțiilor confirmate în China continentală este acum de 66.492 după ce 2.641 de cazuri noi au fost confirmate de vineri, a anunțat Comisia Națională de Sănătate.

Bilanțul deceselor a crescut cu 143, la 1.523, a indicat comisia, majoritatea noilor cazuri de deces fiind consemnate în provincia centrală Hubei, în special în capitala provinciei, Wuhan, orașul cu 11 milioane de oameni de locuitori în care a început epidemia, în decembrie.

Un reprezentant al comisiei, Liang Wannian, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că autoritățile guvernamentale vor continua să facă eforturi să controleze răspândirea virusului în Wuhan, care a rămas practic izolat timp de trei săptămâni.

Comisia și-a concentrat atenția asupra scăderii ratei mortalității și a reducerii ratei de infecții, a declarat Liang.

Numărul deceselor din Hubei a crescut cu 139 de vineri, 107 dintre acestea în Wuhan. 1.123 de persoane din Wuhan au murit din cauza coronavirusului.

Ziarul oficial Beijing Daily a relatat că persoanele care nu se supun ordinelor guvernamentale de a rămâne în carantină la întoarcerea după sărbători vor fi pedepsite. Însă nu este deocamdată clar cum va fi aplicată această măsură sau dacă restricțiile se referă și la persoanele care nu sunt rezidente sau la străinii care sosesc în China. ''De acum înainte, toți cei care s-au întors la Beijing ar trebui să stea la domiciliu sau să se supună monitorizării de grup timp de 14 zile după sosire", a indicat grupul de lucru pentru prevenirea virusului în Beijing, citat de Beijing Daily. ''Cei care refuză să accepte monitorizarea la domiciliu sau centralizată și alte măsuri de prevenire și control vor fi trași la răspundere în conformitate cu legislația'', se precizează în mesaj.

Numărul târgurilor, evenimentelor sportive și conferințelor de afaceri din China și din străinătate afectate de răspândirea virusului a continuat să crească.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău