Coronavirus: Belgia amână decizia de relaxare a restricțiilor, din cauza creșterii numărului de noi spitalizări

  • 26 Februarie 2021 19:05
Coronavirus: Belgia amână decizia de relaxare a restricțiilor, din cauza creșterii numărului de noi spitalizări

Belgia a pus în așteptare, vineri, planul de relaxare a restricțiilor anti-COVID-19, după ce numărul persoanelor spitalizate cu noul coronavirus a înregistrat o creștere masivă, transmite Reuters, preluat de Agerrpes.

Premierul belgian Alexander De Croo a afirmat că numărul noilor cazuri de COVID-19, care se stabilizase în ultimele trei luni, este din nou în creștere, principala cauză fiind foarte probabil răspândirea noii variante identificate prima dată în Regatul Unit.

''Nu am luat deciziile (privind ridicarea restricțiilor) pe care le aveam în vedere'', a spus De Croo într-o conferință de presă, adăugând că executivul a decis să reanalizeze situația în termen de o săptămână.
 

Foto: (c) STEPHANIE LECOCQ / EPA


Numărul noilor persoane spitalizate în 24 de ore a fost joi de 200, o creștere substanțială față de media zilnică de 125 din ultimele săptămâni.

''Această situație ne obligă să fim prudenți în mod special. Când este furtună nu poți porni la drum. Cu aceste cifre, nu putem relaxa. Este dificil de dat acest mesaj acum. Înțeleg că este ca un duș rece'', a accentuat șeful executivului belgian.

În prezent, în Belgia sunt permise întâlnirile în spații deschise în grupuri de cel mult patru persoane, iar călătoriile externe neesențiale sunt interzise, măsură în vigoare până la 1 aprilie.

Aproximativ 22.000 de oameni au decedat din cauza COVID-19 în această țară, acesta fiind unul dintre ratele cele mai ridicate din lume prin raportare la populație. Totuși, numărul mediu zilnic al deceselor este în scădere, ceea ce i-a permis Belgiei să redeschidă saloanele cosmetice la începutul acestei luni. De asemenea, toate magazinele și școlile au fost redeschise.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău