Coronavirus: Austria intră în carantină parțială

  • 03 Noiembrie 2020 10:26
Coronavirus: Austria intră în carantină parțială

Austria intră în carantină parțială cel puțin patru săptămâni începând de marți, în încercarea de a evita supraîncărcarea sistemului de sănătate în timpul unui al doilea val de infecții cu coronavirus, relatează DPA, preluat de Agerpres.

Măsurile intră în vigoare în timp ce capitala Viena a fost blocată în mare parte, cu cel puțin un suspect încă în libertate după un atac terorist comis luni.

Spre deosebire de primul "lockdown" național impus la începutul acestui an, magazinele și majoritatea școlilor urmează să rămână deschise. Cu toate acestea, la Viena elevilor li se permite să rămână marți acasă din cauza situației de securitate din oraș.

La nivel național, restaurantele, barurile și aproape toate instituțiile culturale și de agrement urmează să se închidă. Oamenii nu ar trebui să-și părăsească locuințele între 20:00 și 6:00 (19:00 și 5:00 GMT), cu excepția cazului în care au un motiv valid.

Măsurile au fost impuse pentru a evita ca sectorul sanitar să atingă capacitatea maximă, lucru preconizat să aibă loc potrivit previziunilor la mijlocul lunii noiembrie. Numărul paturilor la terapie intensivă ocupate de pacienții cu COVID-19 a crescut cu 78% în decurs de o săptămână.

Austria a înregistrat în medie 336 de noi infecții la 100.000 de locuitori în ultima săptămână, deși în unele regiuni precum Tirolul numărul a fost chiar mai mare. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău