Coronavirus: Aproape o treime din londonezi au anticorpi pentru SARS-CoV-2

  • 02 Martie 2021 14:42
Coronavirus: Aproape o treime din londonezi au anticorpi pentru SARS-CoV-2

Aproape o treime din locuitorii londrei ar fi testați pozitiv cu anticorpi pentru coronavirus, scoțând în evidență răspândirea rapidă a variantei depistate pentru prima dată în această țară, relatează Bloomberg, potrivit hotnews.ro.

Biroul Național de Statistică al Marii Britanii estimează că peste 29% din londonezi ar avea anticorpi pentru coronavirus, cea mai mare rată din țară, mai scrie sursa citată

Analiza acoperă cele 28 de zile de până în 11 februarie, estimarea anterioară din luna ianuarie arătând că 20% din londonezi ar fi testați pozitiv cu anticorpi.

Marea Britanie a avut una dintre cele mai mari rate ale deceselor cauzate de COVID-19 însă acum administrează rapid vaccinuri populației. Peste 20 de milioane de britanici au primit cel puțin o doză a unui vaccin anti-Covid până acum.

Însă oficialii responsabili de sănătatea publică sunt îngrijorați de răspândirea variantei descoperite în Brazilia, existând temeri că aceasta ar fi mai rezistentă în fața inoculării.

Numărul deceselor din Anglia și Țara Galilor au fost cu 18,8% mai mari decât media din ultimii 5 ani în săptămâna care s-a încheiat la 19 februarie însă numărul certificatelor de deces care au menționat virusul a scăzut cu 28% comparativ cu săptămâna anterioară.

Numărul de decese înregistrat de Marea Britanie din cauza COVID-19 de la izbucnirea pandemiei este acum în jur de 123.000, potrivit datelor guvernamentale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău