Coronavirus: Această criză este cea mai gravă de la al Doilea Război Mondial, avertizează Antonio Guterres

  • 01 Aprilie 10:00
Coronavirus: Această criză este cea mai gravă de la al Doilea Război Mondial, avertizează Antonio Guterres

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a declarat marți că planeta nu reușește să lupte coordonat împotriva coronavirusului și a lansat un plan pentru ușurarea impactului socio-economic al pandemiei, transmite miercuri dpa, preluat de Agerpres.

"Este cea mai gravă criză cu care ne-am confruntat de la cel de-al Doilea Război Mondial", a declarat șeful ONU într-o conferință de presă virtuală, aducând argumentele că boala reprezintă o amenințare pentru fiecare dintre noi și va aduce cu ea o recesiune economică cum nu a mai existat în trecutul recent.

"Suntem încă prea departe de locul unde ar fi trebuit să fim pentru a lupta eficient împotriva COVID-19 în întreaga lume și pentru a putea ataca impactul negativ asupra economiei globale și asupra societăților globale", a spus el.

El a subliniat că toate țările trebuie să urmeze îndrumările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru a suprima acest virus, observând că s-a înregistrat "tendința ca fiecare să meargă pe drumul său".

"Suntem departe de a dispune de un pachet global pentru ajutarea statelor în curs de dezvoltare", a mai spus Guterres, adăugând că țările dezvoltate au reușit să se mobilizeze doar pentru a-și susține propriile economii. El a susținut că trebuie mărite resursele puse la dispoziția țărilor sărace prin extinderea capacității Fondului Monetar Internațional (FMI) și că trebuie ca măsurile de ajutorare să se concentreze în primul rând asupra celor mai afectați, printre care femeile și oamenii din țările distruse de războaie.

El a anunțat că ONU a înființat "un nou fond de încredere în cadrul unui multiparteneriat pentru răspuns și refacere după criza COVID-19 pentru susținerea țărilor cu venituri mici și mijlocii să facă față urgenței și să-și revină apoi după șocul economic". 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12
Cer acoperit de nori
Umiditate:81 %
Vint:2,6 m/s
Tue
11
Wed
13
Thu
16
Fri
20
Sat
23

Curs oficial BNM 01 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6051 0.2042
USD 17.6122 -0.0155
RON 4.0465 0.0405
UAH 0.6557 0.0002
RUB 0.2495 0.0009
Arhivă Radio Chișinău