Coronavirus: A treia zi fără niciun caz local în China, 41 de cazuri importate

  • 21 Martie 2020 09:06
Coronavirus: A treia zi fără niciun caz local în China, 41 de cazuri importate

China nu a înregistrat sâmbătă, pentru a treia zi consecutiv, niciun caz nou de contaminare de origine locală cu coronavirus, dar autoritățile sanitare au raportat suplimentar 41 de cazuri importate, un record zilnic, notează AFP, preluat de Agerpres.

În total, numărul de cazuri "importate" din străinătate se ridică în prezent la 269.

Pentru a evita ca aceste persoane să lanseze din nou o pandemie în mare parte ținută acum sub control în China, autoritățile au impus intrarea în carantină a tuturor persoanelor care intră pe teritoriul chinez.

În raport cu jumătatea lui februarie, când noile contaminări se numărau cu miile în fiecare zi, contagiunea a fost practic stopată în China, țară de unde a pornit pandemia.

China a înregistrat în total peste 81.000 de persoane contaminate, dintre care mai sunt bolnave numai 6.013, potrivit autorităților sanitare.

Numărul morților s-a redus și el considerabil, cu șapte decese raportate sâmbătă, toate în provincia Hubei, epicentrul pandemiei.

Italia, cu peste 4.000 de morți, a depășit net China în număr de decese provocate de noul coronavirus (3.255).

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a salutat vineri eforturile pentru a opri răspândirea pandemiei la Wuhan, marele oraș din centrul țării unde coronavirusul a apărut în decembrie.

"Wuhan dă speranță restului lumii arătând că și cea mai gravă situație este reversibilă", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS a anunțat vineri că numărul persoanelor bolnave de COVID-19 a ajuns la 250.000 în toată lumea, iar numărul deceselor a depășit pragul de 11.000 de morți.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău