Coronavirus: 3.000 de voluntari s-au înscris în doar 10 minute pentru testarea unor vaccinuri în Peru
-
31 August 2020 20:20
Dorința peruanilor de a se oferi voluntari pentru testarea unor vaccinuri anti-COVID-19 a fost atât de mare, încât în doar zece minute primele 3.000 de locuri puse la dispoziție duminică de o universitate privată din Peru au fost ocupate, relatează EFE, preluat de Agerpres.
Două vaccinuri aflate în faza 3 ale laboratorului chinez Sinopharm vor fi testate în Peru, țara cu cea mai mare rată de mortalitate din lume din cauza COVID-19, pe un număr total de 6.000 de voluntari, prima jumătate dintre ei înscriindu-se duminică printr-o platformă online.
"În doar 10 minute, am putut completa prima tranșă de 3.000 de locuri. Acest lucru ne stimulează să continuăm să lucrăm și să realizăm un studiu exemplar care să plaseze Peru pe cele mai înalte locuri ale cercetării științifice", au anunțat într-un comunicat comun universitățile Cayetano Heredia și Nacional Mayor din San Marcos, care se vor afla în fruntea echipei de cercetare.
Primul grup va fi monitorizat de universitatea Cayetano Heredia, iar cel de-al doilea, cu alți 3.000 de voluntari care se vor înscrie în septembrie, va fi supravegheat de universitatea din San Marcos. Cele două institute, în cadrul cărora funcționează Facultățile de Medicină și Știință cele mai reputate din țară, vor evalua, vor verifica și vor monitoriza voluntarii pentru testarea vaccinurilor dezvoltate de Sinopharm.
Potrivit celor mai recente date furnizate de Ministerul Sănătății, numărul cazurilor de coronavirus a ajuns în Peru la 639.435, cu 9.474 de contagieri în ultimele 24 de ore, în timp ce bilanțul morților a crescut la 28.607, după alte 136 de decese.
Numărul persoanelor spitalizate cu COVID-19 a ajuns la 12.537, iar numărul total al persoanelor vindecate a crescut la 446.675.
În urma reținerii a sute de tineri care participau la petreceri ilegale, guvernul președintelui Martín Vizcarra a lansat o campanie televizată și pe rețelele de socializare adresată "persoanelor iresponsabile", care nu respectă izolarea impusă în unele regiuni și măsurile de distanțare.
Inițiativa este adresată unei categorii de populație, destul de redusă și estimată la 5.000, 10.000 sau 20.000 de persoane, dar care îi infectează pe ceilalți. "Să nu fim complici" este o campanie directă și clară adresată cetățenilor iresponsabili, deoarece COVID-19 "nu omoară singur, ci are nevoie de complici", au precizat autoritățile sanitare din Peru.
Sursa:Agerpres