Corneliu Gurin decorat cu crucea "Pentru merite"

  • 21 Martie 2016 18:28
Corneliu Gurin decorat cu crucea

Fostul procuror general, Corneliu Gurin, a fost decorat cu crucea "Pentru merite" de clasa I, de către Consiliul Superior al Procurorilor.

Totodată, Consiliului Superior al Procurorilor l-a propus la funcția de procuror al Chișinăului pe Igor Popa.

Agenția Infotag amintește că anterior, procurorul Igor Popa a fost în repetate rânduri criticat în presă. Pe timpul guvernării comuniste, el a instrumentat dosare cu substrat politic împotriva liderilor opoziției de atunci. Igor Popa a instrumentat dosarul împotriva fostului primar de Chișinău, Serafim Urechean, fostului secretar al Primăriei, Vladimir Șarban, directorului Apă-Canal, Constantin Becciev, și fostului ministru al Apărării, Valeriu Pasat.  De asemenea, el a fost implicat în acțiunile de violare a drepturilor participanților la protestele din 7 aprilie 2009. În majoritatea cazurilor menționate, Moldova a fost condamnată la CEDO, iar dosarele au fost recunoscute ca fiind motivate politic.

*

Tot astăzi, Consiliul Superior al Procurorilor i-au propus la funcția de procuror al sectorului Buiucani pe Eduard Mașni, la funcția de procuror al raionului Briceni a fost înaintat Victor Comerzan, la Edineț - Ion Chistruga, la Ialoveni - Valeriu Chitoroagă, la Ocnița - Mihail Vinogradov și la Soroca - Serghei Cebotari.

La fel, cu majoritate de voturi ai membrilor CSP au fost aleși învingători ai concursurilor și propuși pentru numire în funcție: Ruslan Zamfirov în calitate de procuror al raionului Cahul și Iancu Zaporojan - procuror al raionului Nisporeni.

Hotărârile vor fi transmise Procurorului General interimar. Potrivit legislației, numirea în funcție a procurorilor se face de către Procurorul General la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor pentru un mandat de 5 ani.



 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău