Corneliu Gurin, candidat desemnat la funcția de procuror general

  • 18 Aprilie 2013 11:11
Corneliu Gurin, candidat desemnat la funcția de procuror general

Președintele Parlamentului, Marian Lupu, l-a desemnat pe Corneliu Gurin la funcția de procuror general al Republicii Moldova.

Marian Lupu a sugerat că ar exista disponibilitatea unui numãr necesar de deputați care să susțină această candidaturã în Parlament. Candidatura lui Corneliu Gurin ar putea fi supusă votului în Legislativ chiar în aceastã sãptãmânã, a subliniat Marian Lupu.
 
Președintele Parlamentului anunțase anterior că va desemna la funcția de procuror general candidatul care va fi ales de către o comisei special format în acest sens. Comisia respectivă l-a ales pe fostul ministru al Justiției din perioada guvernării comuniste, Vitalie Pârlog. Marian Lupu a subliniat că a renunțat să-l propună pe Vitalie Pârlog, întrucât acesta nu se bucură de susținerea grupurilor parlamentare.
 
Corneiliu Gurin a fost, între anii 2001 și 2005, șef al aparatului Parlamentului. Între 2005 și 2012 a activat ca director de programe la Asociația pentru Democrație Participativă ADEPT. În 2011, a aderat la Partidul Acțiunea Democratică condus de Mihai Godea, partid pe care l-a părăsit cu puțin timp în urmă.
 
Fostul procuror general al Republicii Moldova, Valeriu Zubco, a demisionat, fiind implicat în scandalul provocat de participarea sa la vânătoarea din Pădurea Domnească în timpul căreia a fost omorât omul de afaceri Sorin Paciu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău