Corina Martin: Republica Moldova, o piață strategică pentru destinațiile turistice românești

  • 06 Aprilie 2017 15:38
Corina Martin: Republica Moldova, o piață strategică pentru destinațiile turistice românești

Republica Moldova reprezintă o piață strategică pentru destinațiile turistice românești, iar în ultimii ani numărul turiștilor moldoveni sosiți pe litoral a crescut în mod constant, a declarat președintele Asociației Litoral - Delta Dunării (AL-DD), Corina Martin, cu ocazia participării României la cea de-a 22-a ediție a Expoziției Internaționale Specializate de Turism, Agreement și Industrie Hotelieră "Tourism. Leisure. Hotels' din Chișinău.

"Consider Moldova o piață strategică pentru destinațiile turistice românești și încă din 2012 am demarat o campanie de atragere a interesului agențiilor de turism din Moldova pentru litoralul românesc și Delta Dunării, destinații turistice aproape necunoscute colegilor din Moldova, cu câțiva ani în urmă, scrie AGERPRES. Continuăm această campanie și organizăm din nou o prezentare la Chișinău, dedicată agențiilor de turism și jurnaliștilor din Moldova. Bugetul ce provine din taxa de promovare Mamaia ne permite să facem asemenea evenimente, în care Mamaia va fi în prim plan, într-un eveniment în care însă promovăm toate stațiunile de pe litoral, dar și Delta Dunării. În ultimii ani, numărul turiștilor moldoveni pe litoral a crescut constant și urmărim să creștem, în continuare, circulația turistică între Moldova și România. De aceea, ne vor fi alături și colegi din alte Asociații de Promovare din România — Prahova, Tușnad, Covasna, Govora, Băile Felix", a afirmat Martin.

La rândul său, președintele Asociației Patronatului în Turismul din Delta Dunării, Daniel Ilușcă, consideră că, în 2017, găsirea unui loc liber de cazare în Deltă va reprezenta 'o adevărată provocare'.

"Suntem prezenți pentru a treia oară la acest târg, care față de anul trecut beneficiază de un număr sporit de vizitatori, agenții de turism, hoteluri, destinații, firme din turism, asociații de promovare. Delta Dunării vine cu pachete complexe și atractive, de 3-5-7 zile și pachete speciale early booking, în care sunt promovate diversele atracții ale Deltei și principalele destinații: Crișan, Sulina, Sf. Gheorghe, Mila 23, Mănăstirea Stipoc, pădurile Letea și Caraorman, salba de lacuri, partidele de pescuit crap, știucă, somn, biban, bird-watching, croaziere cu ambarcațiuni rapide, caiace sau bărci cu rame, borșul tradițional de pește, evenimente precum Festivalul Borșului de Pește, Cupa Deltei la Știucă, Festivalul de Film Anonimul și multe altele. Estimăm anul acesta ca fiind unul dintre cei mai buni ani din ultima perioadă, găsirea unui loc liber la cazare va fi o adevărată provocare", susține Ilușcă.

Potrivit unui comunicat de presă al Asociației, transmis joi AGERPRES, Asociația Litoral — Delta Dunării participă în perioada 6 — 9 aprilie la târgul de turism de peste Prut pentru al treilea an consecutiv, după Târgul de Turism al Republicii Moldova, în 2015, respectiv Tourism. Leisure. Hotels, în 2016. Standul României din cadrul târgului de turism din Republica Moldova este asigurat de Ministerul Turismului.

Potrivit AL-DD, târgul este organizat de Centrul Internațional de Expoziții 'Moldexpo', fiind susținut oficial de Agenția Turismului a Republicii Moldova, Asociația Națională a Agențiilor de Turism din Moldova și de Asociația Națională a Turismului Rural, Ecologic și Cultural din Moldova.

Evenimentul de la Chișinău reprezintă cea mai importantă manifestare internațională specializată din Republica Moldova, în care sunt prezentate toate segmentele industriei turistice, inclusiv ofertele agențiilor de turism din Moldova și din străinătate, ale companiilor aeriene, ale administrațiilor centrale și locale care au în gestiunea lor activități turistice, complexelor hoteliere și balneare, companiilor de transport etc.

România va fi prezentă la "Tourism. Leisure. Hotels 2017" cu un stand de 60 de metri pătrați, în care 22 de tour-operatori vor promova stațiunile balneare, turismul de sănătate, circuitele culturale, sejururile la Marea Neagră și în Delta Dunării, precum și oferte pentru petrecerea vacanțelor de iarnă, conform datelor Ministerului Turismului.

La standul ministerului de resort vor fi organizate concursuri cu premii (vouchere pentru cazare și tratament) oferite de firmele românești participante în stand pe baza cărților de vizită colectate la desk. De asemenea, va fi organizată o degustare de vinuri și gustări tradiționale românești.

La evenimentul din capitala Moldovei participă Cristina Tărteață, secretar de stat în Ministerul Turismului, care va avea o serie de întâlniri oficiale cu Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova, cu Stanislav Rusu, director general al Agenției Turismului din Republica Moldova, cu reprezentanți ai asociațiilor profesionale din sectorul turistic din Republica Moldova, precum și cu reprezentanți ai presei locale.

Evenimentul este organizat de Centrul Internațional de Expoziții "Moldexpo" SA și este susținut oficial de Agenția Turismului a Republicii Moldova, Asociația Națională a Agențiilor de Turism din Moldova, Asociația Națională a Turismului Rural, Ecologic și Cultural din Moldova.

"Tourism. Leisure. Hotels" este cea mai importantă manifestare internațională specializată din Republica Moldova, care prezintă toate segmentele industriei turistice, inclusiv ofertele agențiilor de turism din Moldova și de peste hotare, ale companiilor aeriene, ale administrațiilor centrale și locale care au în gestiunea lor activități turistice, a complexelor hoteliere și balneare, a companiilor de transport etc.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău