Coridorul ce leagă centrul și nordul țării va fi renovat

  • 29 Mai 2019 14:30
Coridorul ce leagă centrul și nordul țării va fi renovat

Drumul de acces spre satul Miclești (Criuleni) și traseul Peresecina (Orhei)-Hârtopul Mare-Ohrincea (Criuleni) vor fi reparate, ca urmare a unui contract semnat astăzi de Administrația de Stat a Drumurilor și o companie de construcții din R. Moldova, transmite MOLDPRES

Contractul este parte a unui proiect de îmbunătățire a drumurilor locale, pentru realizarea căruia Banca Mondială a acordat Guvernului de la Chișinău un  suport financiar în valoare de circa o sută de milioane de lei.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, reparația drumurilor nominalizate, care fac parte din Coridorul 11, este de o importanță strategică pentru că asigură legătură dintre centrul și nordul țării.

„Ne-am propus  să reparăm toate coridoarele de drumuri locale din țară, pentru a asigura acces cetățenilor către centrele de educație, sănătate și comerț. Cu ajutorul experților am identificat 25 de coridoare și am început îmbunătățirile de la cele mai problematice tronsoane de drum”, a menționat ministrul.

Totodată, Chiril Gaburici a încurajat antreprenorii locali să participe la licitațiile pentru construcția drumurilor naționale. „Companiile din Republica Moldova sunt competitive pentru a desfășura asemenea lucrări. Antreprenorii trebuie să dea dovadă de mai mult curaj și să aplice la proiectele strategice de infrastructură din țara noastră. Experiența se dobândește prin muncă”, a subliniat oficialul.

Coridorul 11 începe de la intersecția cu drumul național M2 Chișinău-Orhei-Soroca și se sfârșește la intersecția cu drumul național R23 (Criuleni-Brănești-Ivancea-M2). Acesta face legătura dintre mai multe localități, trecând prin satele Peresecina, Miclești, Ișnovăț și Hârtopul Mare. Lungimea sectorului de drum ce urmează a fi îmbunătățit constituie 18,5 km.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău