Coreea de Sud se reîntoarce la măsuri dure de carantină după ce cazurile de infectare au început să crească din nou de la 0

  • 28 Mai 2020 11:50
Coreea de Sud se reîntoarce la măsuri dure de carantină după ce cazurile de infectare au început să crească din nou de la 0

Coreea de Sud urmează să reinstituie măsuri de carantină în zona metropolitană a Seulului, în care locuiesc jumătate din cei 52 de milioane de locuitori ai țări, după o nouă creștere mare a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, scrie The Guardian, preluat de Digi24.ro

Coreea de Sud, unul dintre modelele de bune practici în vederea limitării răspândirii coronavirusului anterior, se confruntă acum cu o revenire a epidemiei. Autoritățile au hotărât din nou închiderea spațiilor publice timp de două săptămâni. Ministrul Sănătății din țară a îndemnat, de asemenea, companiilor să reintroducă măsuri flexibile de lucru de acasă și de la distanță. Parcurile, muzeele și galeriile de artă vor fi închise din nou. 

Am decis să înăsprim din nou măsurile de carantină în zona metropolitană timp de două săptămâni, de mâine și până în data de 14 iunie”, a spus Park Neung-Hoo, ministrul Sănătății sud-coreean.

Locuitorii Seulului au fost, de asemenea, sfătuiți să evite adunările sociale sau meargă în locuri aglomerate. Unitățile religioase au fost de asemenea avertizate să respecte măsurile de carantină cu vigilență.

Următoarele două săptămâni sunt cruciale pentru oprirea răspândirii în zona metropolitană. Dacă eșuăm, ne vom întoarce la carantină generalizată”, a completat Park.

Coreea de Sud a raportat 79 de noi cazuri în ultimele 24 de ore după ce, anterior, epidemia fusese readusă complet sub control, iar cazurile zilnice noi ajunseseră chiar la 0. Creșterea numărului de cazuri ar avea legătură cu un focar apărut din cauza cluburilor de noapte din districtul Itaewon din Seul – în mod specific, un tânăr de 29 de ani infectat care a răspândit virusul printre petrecăreți.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău