Coreea de Nord trece la ora oficială de la Seul

  • 30 Aprilie 2018 08:20
Coreea de Nord trece la ora oficială de la Seul

Prezidiul Adunării Supreme a Poporului din Coreea de Nord a decretat luni modificarea orei oficiale, a informat agenția oficială de presă de la Phenian, KCNA, preluată de Xinhua.

Potrivit Yonhap, din 5 mai, Coreea de Nord va aplica ora oficială din Coreea de Sud. În prezent, ora la Phenian este decalată cu 30 de minute în urmă față de Seul.

Coreea de Nord și-a modificat ora oficială în 2015, cu scopul declarat de a șterge urmele dominației coloniale japoneze în peninsula coreeană din 1910-1945, reamintește Yonhap. Anterior, cele două Corei foloseau aceeași oră.

Propunerea reunificării fusului orar a venit prin surprindere, din partea liderului nord-coreean Kim Jong Un, la întâlnirea sa fără precedent de vineri cu președintele sud-coreean Moon Jae-in, și a fost anunțată presei duminică de Yoon Young-chan, consilier al președinției Coreei de Sud. „Deoarece noi am schimbat ora oficială, noi vom fi cei care vor reveni la cea originală. Puteți anunța public", a spus Kim, potrivit lui Yoon.

KCNA a transmis că liderul nord-coreean consideră reunificarea orei ca „primul pas practic către reconcilierea și unitatea națională", după ce a observat că este dureros să vadă, la întâlnirea cu Moon, „două ceasuri pe perete, arătând orele de la Phenian și Seul". 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău