Coreea de Nord sancționează oficiali locali pentru victimele provocate de taifunul Maysak

  • 05 Septembrie 2020 12:55
Coreea de Nord sancționează oficiali locali pentru victimele provocate de taifunul Maysak

Coreea de Nord a decis să sancționeze sever oficiali locali acuzați că nu au protejat populația în timpul trecerii taifunului Maysak care a provocat un "incident grav", făcând zeci de victime, a anunțat sâmbătă ziarul partidului de guvernământ Rodong Sinmun, relatează AFP și Reuter, preluat de Agerpres.

Taifunul Maysak a străbătut Peninsula Coreeană la începutul acestei săptămâni, provocând ploi torențiale. Imaginile transmise de televiziunea nord-coreeană arătau o stradă inundată în portul Wonsan, în provincia Kangwon (est).

Sâmbătă, ziarul oficial Rodong Sinmun a informat că liderii nord-coreeni au decis să sancționeze oficiali ai orașului și provinciei, acuzați că s-au dovedit "iresponsabili" provocând "un incident grav care a făcut zeci de victime".

Ziarul nu a precizat câte persoane și-au pierdut viața, au fost rănite sau au fost date dispărute.

Potrivit publicației, oficialii locali nu au reușit să identifice la timp "proprietățile cu risc" și nu au "evacuat toți locuitorii" în pofida ordinelor în acest sens din partea Partidului Muncitorilor aflat la guvernare, condus de Kim Jong Un.

"S-a luat decizia de a se impune sancțiuni severe administrative și legale împotriva celor responsabili pentru aceste victime", a adăugat ziarul.

Taifunul Maysak a provocat cel puțin doi morți în Coreea de Sud și peste 2.200 de persoane au fost evacuate în adăposturi temporare în orașul Busan (sud).

Sancționarea oficialilor locali este "o modalitate prin care liderii nord-coreeni evită să fie învinuiți" pentru victime, a declarat pentru AFP Ahn Chan-il, un nord-coreean care a dezertat în Coreea de Sud și a devenit cercetător la Seul.

"Ei trimit mesajul că Kim Jong Un nu face niciodată greșeli și că pagubele se produc atunci când cei care lucrează pentru el nu reușesc să-i urmeze ordinele", a mai spus el. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău